Bohóckodás felsőfokon: a fideszesek sem értik miért kell bűvész a kormányba

Mindenki a kormányalakítás lázában ég, és bár a miniszterek nevei már ismertek, egy ilyen kevés minisztériummal működő kormánynál nagyon fontos az államtitkárok személye is, akik egy-egy terület felelősei. Csak hogy két igen fontos területet említsünk, az egészségügynek és az oktatásnak sincs külön minisztériuma, azt államtitkári szinten vezetik. Azért azt meg kell jegyezni, hogy melyik kormányfő milyen struktúrát állít fel, az mutatja az ő prioritásait is. A szocialisták kormányában például az előbb említett két területen kívül volt külön munkaügyi, környezetvédelmi, ifjúsági minisztérium is.

De maradva Orbán felálló kormányánál, keresve sem találhatott volna jobb jelöltet államtitkári posztra, mint Fekete Pétert, aki jelenleg a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója, egyébként cirkuszművész, illuzionista, trükktervező, de dolgozott bűvészként is. Valószínűleg sikeres lesz a pályája a kormányban, hiszen hozzá van szokva a cirkuszokhoz, ez nem jelent majd neki újdonságot. Nem állnak távol tőle a trükkök, úgy, ahogy a kormánytól sem a bűvészkedés.

Bár Orbán az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális államtitkárának szánja, de valószínűleg Rogán is jó hasznát venné, amikor azt az illúziót kell kelteni az emberekben, hogy itt minden rendben megy. Kincs a háznál egy ilyen ember, ahol a gyógyíthatatlan betegségeket a 10 parancsolattal kívánják megelőzni.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!