Történelmi tárgyalás jöhet Észak-Korea és az USA közt

Májusban tárgyalóasztalhoz ül(het) Kim Dzsung Un és Donald Trump, a mérföldkőnek nevezett találkozón sok más mellett az atomprogram felszámolása is napirendre kerül.

Az USA álláspontja szerint nem ülnek tárgyalóasztalhoz, hacsak a rezsim nem hajlandó megvitatni a rakétaprogramot, Észak-Korea ugyanakkor eddig nem volt hajlandó tárgyalni ez ügyben.

A hirtelen fordulat miértje egyelőre ismeretlen, Észak-Korea azonban még hivatalosan nem is nyilatkozott, így elképzelhető lehet az is, hogy az utolsó pillanatban visszalépnek.

Az Egyesült Államok és Dél-Korea rendszeresen tart hadi gyakorlatot a térségben, ezt a rezsim rendszerint provokációként értelmez. A két Korea közeledése, valamint az olimpiai játékok miatt a két ország elhalasztotta legutóbbi gyakorlatát, tovább azonban nem tudják már halogatni.

A korábbi ellenséges hangnemmel szemben azonban itt is érezhető a puhulás, Dél-Korea szerint ugyanis az észak-koreai vezető megérti azt is, hogy az amerikai-dél-koreai rutinszerű hadgyakorlatok folytatódnak majd.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!