Nézze meg, kik nem lesznek képviselők április 8. után – Itt a lista!

Forrás: nol.hu

A Fidesz országos választmánya elfogadta a párt országos listáját, melyen igen érdekes mozgások tapasztalhatóak, a négy évvel ezelőttihez képest. Vannak olyan képviselők, akik nem indulnak egyénik körzetben, és a listán pedig olyan helyen szerepelnek, hogy szinte biztos kiesnek a következő parlamentből.

Azért is érdemes ezeket az országos pártlistákat böngészni, mert az ezen elfoglalt hely általában tükrözi az adott politikus befolyását, fontosságát saját pártján belül. Ezért is érdekes az, hogy kik kerültek ezen a listán előrébb, és kik hátrébb. Az biztos, hogy nem az ész, nem a kifinomult vitakultúra és nem az elegáns stílus volt az, ami előrébb sorolt politikusokat a listán. Ezért lehet, hogy Németh Szilárd 51, Gulyás Gergely pedig 49 helyet ugrott előre a négy évvel ezelőtti listán, de Kubatov “lista” Gábor is fentebb csúszott 15 hellyel.

A nagy vesztesek azonban azok, akiknek szinte biztos a következő parlamentből való kiesésük. Ilyen Répássy Róbert, aki volt igazságügyi államtitkár létére a 144. megalázó helyet kapta meg, de Budai Gyula sem járt jól a 146. hellyel. Révész Máriusz, L. Simon László, Halász János pedig izgulhat a választás éjszakáján az eredmény miatt, mert ha sok egyéni győzelem születik a Fidesznek, akkor ők már csak látogatóként mehetnek a parlamentbe, míg egy Fidesz bukta után még elücsöröghetnek újabb négy évet, a listán elfoglalt helyük alapján. Hende Csaba, Czunyiné Bertalan Judit, Ágh Péter ugyan megtarthatták egyéni körzetüket, de ott nyerniük kell, mert a listán elfoglalt helyük nem alkalmas a bekerülésre. Ők egyértelműen buktak a hatalmi rangsorban. Rónaszékiné Keresztes Mónika a 266. “futottak még” kategóriájú helyet kapta, és egyéni körzetében sem indulhat újra.

Érdekes elitváltás zajlik a Fideszben, akik egy picit jobban a nevek mögé néznek, Orbán nem először fogja a Fidesz élvonalát lecserélni, nehogy a fejére nőjenek, mindig is vigyázott arra, hogy tőle függjenek akik pozícióban vannak. Ezt jelzi Lázár, Kósa és Rogán hátrébb csúszása, és eddig a nyilvánosság előtt kevesebbet szereplő államtitkárok befutó helyre való sorolása.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!