Melania Trump a sarkára állt – szembeszegült az elnökkel

Egyre nagyobb port kavar a Floridai iskolai ámokfutó esete az Egyesült Államokban. Sok fegyvertartó maga semmisíti meg fegyverét, nehogy rossz kezekbe kerüljenek, ahogy mondják a laza fegyvertörvény miatt.

Egyre keményebb bírálatok érik a fegyverlobbit is, onnan is éri kritika, ahonnan talán nem is számított rá. Trump azzal nyugtatgatta az amerikai kormányzóknak, hogy ne rettegjenek a Nemzeti Lőfegyverszövetségtől. A világ talán legbefolyásosabb lobbiszervezete azonban egyelőre hajthatatlannak tűnik.

Most egyre többen döntenek úgy, megszabadulnak lőfegyvereiktől, és abban a reményben, hogy jó példával járnak el, az erről készült felvételeket feltöltik a videomegosztó portálokra.

Az Egyesült Államokban soha ennyien nem követelték a fegyverek betiltását mint most, a február 14-i floridai iskolai lövöldözés után, amikor egy ámokfutó 17 tanulót ölt meg Parklandban. A vérontás nyomán fegyverellenes tüntetéseket tartottak országszerte, ezeket főként diákok szervezték.

Kiállt a tüntetők mellett Melania Trump, a First Lady is, ami egyes vélemények szerint jelentheti azt, hogy a kormányzat is hajlik arra, hogy engedjen az egyre nagyobb társadalmi nyomásnak, és szigorítson a fegyvertörvényen. „Nagyon megérintett az, ahogy a gyerekek országszerte felemelték a hangjukat és változást követelnek. Ők jelentik a jövőt, megérdemlik, hogy figyeljünk rájuk” – fogalmazott a first lady.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!