Különleges tengeralattjáróval kísérletezik a NASA

Bár az amerikai űrhivatal elsődleges célja embert küldeni a Marsra, de a NASA-nak emellett van egy érdekes projektje is, mégpedig a Titán meghódítása, ugyanis a Szaturnusz holdja az egyetlen olyan égitest a Naprendszerben, ahol reális esély lehet az élet kialakulására.

Azonban a Titán felszínét borító “folyékony halmazállapotú anyag” metán- és etántavakat jelent, amelyek hőmérséklete -179 Celsius-fok körüli. A feltérképezésükhöz így különleges eszközre van szükség: egy kifejezetten erre kifejlesztett tengeralattjáróra, ami nem csak nem romlik el ilyen körülmények között, de még jó minőségű fotókat is tud készíteni, amiket a kutatók kielemezhetnek.

A NASA a Washingtoni Egyetemmel összefogva kezdte meg a különleges űr-tengeralattjáró fejlesztését, akik a Földön modellezik le a Titánon uralkodó állapotokat, többek között a metánból és etánból álló esőt és havat, ami nagy előrelépést jelenthet a tengeralattjáró fejlesztésében.

Ha minden jól megy, a speciális eszköz 2025-ben indulhat el a Titánra, vagyis jó eséllyel előbb tudjuk meg, hogy van-e élet a Szaturnusz holdján, mint hogy meghódítanánk a Marsot.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!