Mészáros Lőrinc közelébe került egy újabb zsíros konc

Hazánk nemzeti kisgömböce úgy tűnik, a Telenort is bekebelezné. Napok óta téma ugyanis a Telenor magyarországi kivonulása, mostanáig azonban a lehetséges új tulajdonosról nem lehetett tudni, a Portfolio piaci forrásokból úgy értesült, a Konzum csoport vételi ajánlatot tett, erről számolt be a Népszava.

Hónapokig tartó találgatások után a norvég Telenor hivatalosan is elismerte: múlt pénteken, valóban önkéntes és kötelezettség nélküli ajánlatot kapott kelet-közép-európai leányvállalatára, amelyhez a Telenor magyar, bolgár, szerb és montenegrói cége tartozik. Az ajánlattevő kilétével kapcsolatban azonban nem árultak el részleteket. A Mergermarket akvizíciós információszolgáltató viszont arról írt, hogy a Telenor egy amerikai befektetési alappal tárgyalt arról, hogy eladja bolgár, szerbiai és montenegrói érdekeltségét. A Portfolio legfrissebb információi szerint nem csak az amerikaiaktól kaphatott ajánlatot a Telenor, ugyanis a Konzum csoport is vételi ajánlatot tett.

A vételi ajánlat teljes mértékben beleillik abba az üzleti stratégiába, amelyet a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó vállalatok folytattak az elmúlt időszakban. A Konzum és az Opus menedzsmentje ugyanis olyan vállalatokat vásárol, amelyek egy-egy adott iparágban erős pozícióval rendelkeznek és nyereségesen működnek. Jászai Gellért, a Konzum elnöke a portál kérdésére ezt megerősítette: “A Random Capital konferenciáján tavaly novemberben bemutatott prezentáció, illetve a BÉT honlapján is közzétett befektetői tájékoztató szerint a tőzsdei csoport egyik kiemelt akvizíciós, illetve fejlesztési területe az informatikai-telekommunikációs szektor. Ebbe a stratégiába a tevékenysége miatt a Telenor is beleilleszkedik.”

Eddig is tudtuk, hogy a mi Mészáros Lőrincünk okosabb, mint Zuckerberg. (A hír igaz, ő maga erősítette meg.) Most azonban beszáll a telekommunikációs üzletbe is, hogy végképp megsemmisítse a Facebook atyját. Hogy sikerül-e neki? Nem tudni, de az biztos, ha a nemzeti kisgömböcé lesz a telefontársaság, nem árt, ha újra megtanulunk virágnyelven telefonálni.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!