Életfogytig bűnhődhet a 160 tornászlányt molesztáló csapatorvos

Gyakorlatilag életfogytig tartó börtönt kapott az amerikai tornászválogatott korábbi orvosa, dr. Lawrence G. Nassar, aki közel 160 tinédzsert, illetve fiatal nőt – köztük olimpiai érmeseket – molesztált.

A szerdai ítélethirdetésnél kiderült, hogy az 54 esztendős Nassart 40 és 175 év közötti börtönbüntetésre ítélték a szexuális zaklatási ügyben, míg korábban 60 évet kapott gyermekpornó-fényképek birtoklásáért.

Az ellene vallók között olyan ismert élsportolók is voltak, mint például Aly Raisman háromszoros olimpiai bajnok, McKayla Maroney olimpiai és háromszoros világbajnok, aki tavaly decemberben pert is indított a tornaszövetség és az amerikai olimpiai bizottság (USOC) ellen is, mert – mint fogalmazott – éveken keresztül eltussolták, hogy Nassar szexuálisan zaklatta őt. A múlt héten Simone Biles négyszeres olimpiai és tízszeres bajnok a Twitter-oldalán szintén arról számolt be, hogy ő is Nassar áldozata volt.

A botrány miatt a héten lemondott az Egyesült Államok Torna Szövetségének több vezetője is: Paul Parilla, a szövetség igazgatótanácsának elnöke, Jay Binder alelnök és Bitsy Kelley kincstárnok is.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!