A tököt megtisztítjuk, a tojásokat kiverjük – nagydobosi sütőtökkrém

A hideg téli estékre a tököt megtisztítjuk, majd cukorral meghintjük, és így sütőbe tesszük. Miközben a tök sül, fogunk egy lábost, beletesszük a szegfűszeget és a fahéjat, majd felöntjük a tejjel, és így felforraljuk.

A tojások sárgáját és a lisztet elkeverjük, majd ezt a tejhez adjuk, és addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ekkor belekeverjük a citrom kifacsart levét és lereszelt héját. A megsült tököt pépesítjük, kevés tejet keverünk hozzá, majd összeforgatjuk a tojások felvert habjával. Végül a tököt és a tejet összekeverjük, majd megvárjuk amíg kihűl, és már kínálhatjuk is.

4 személyre:

– 1/2 kg sütőtök

– cukor

– 4 dl tej

– 3-4 szegfűszeg

– fahéj

– 2 tojás

– 2 ek. liszt

– egy citrom héja és leve

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!