A hideg téli estékre a tököt megtisztítjuk, majd cukorral meghintjük, és így sütőbe tesszük. Miközben a tök sül, fogunk egy lábost, beletesszük a szegfűszeget és a fahéjat, majd felöntjük a tejjel, és így felforraljuk.
A tojások sárgáját és a lisztet elkeverjük, majd ezt a tejhez adjuk, és addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ekkor belekeverjük a citrom kifacsart levét és lereszelt héját. A megsült tököt pépesítjük, kevés tejet keverünk hozzá, majd összeforgatjuk a tojások felvert habjával. Végül a tököt és a tejet összekeverjük, majd megvárjuk amíg kihűl, és már kínálhatjuk is.
4 személyre:
– 1/2 kg sütőtök
– cukor
– 4 dl tej
– 3-4 szegfűszeg
– fahéj
– 2 tojás
– 2 ek. liszt
– egy citrom héja és leve
Mi a véleményed? Ide megírhatod!