Mindenki ismeri azt az érzést, amikor nincs kedve főzni, a telefonjához nyúl, hogy tárcsázza a jól bevált gyors éttermet. Ilyenkor következik az egy óra üresség, miközben minden perccel éhesebbek leszünk.
A hasonló helyzetek elkerülésére számtalan kiváló recept van, amelyeknek nem csak az az előnye, hogy hihetetlenül gyorsan elkészülnek, de még ízletesek is. Ilyen a tonhalas diós-pestos tészta, ami lemérve biztosítottan elkészül tíz perc alatt.
Hozzávalók:
- Spagetti tészta
- Tonhal
- Fél bögre darált dió
- Ízlés szerint rukkola (két maroknyi ajánlott)
- 3 evőkanál olívia olaj
- Fokhagyma
- Füstölt sajt
- Só
- Bors
Elkészítés:
Főzzük ki a tésztát, eközben turmixgépben daráljuk pépesre a rukkolát, diót, olíva olajat tegyük bele, sózzuk borsozzuk. Amikor leszűrtük a tésztát, alacsony lángon keverjük össze a szósszal, majd tegyük bele a tonhalat, fokhagymát, főzzük össze 2-3 percig, majd egy kis friss rukkolával és füstölt sajttal tálaljuk.
A recept kiválóan alakítható ízlés szerint, különböző feltéteket cserélgetve, legyünk kreatívak és bátrak! Jó étvágyat kívánunk!