Orbán olyan jellemzést kapott egy nagy hatalomtól aminek egy miniszterelnök sem örülne

Az Osztrák–Magyar Monarchiát idézi, ahogy közeledik egymáshoz az osztrák és a magyar kormány – szól egy német elemzés. A Die Welt szerzőjének írása emlékeztet, hogy bár se Sebastian Kurz, se Orbán Viktor nem szélsőjobboldali politikus, de azért mindketten populisták és a nemzet védelmére hivatkozva bevándorlásellenesek.

Magyarországra és Szlovákiába vezet majd az új osztrák külügyminiszter első útja. Karin Kneissl szerint Ausztriának újra kell értékelnie a kapcsolatát a visegrádi országokkal, és erről tárgyal majd Budapesten és Pozsonyban. Az osztrák Nachrichten összefoglalója szerint a magyar kormány régóta abban reménykedik, hogy az új osztrák kormány partnere lehet a bevándorlás- és EU-ellenességben.

Global Research-ben megjelent tanulmány szerint a nacionalista magyar kormány szavazatszerzésre használja a külföldi magyar kisebbség ügyeit, ezért mennek szembe az ukrán nyelvtörvénnyel. Közben viszont Amerikában is félnek Orbán Viktor rezsimjétől, mert az orosz befolyást és az illiberalizmust terjeszti Közép-Európában.

 

olvasható a HírTv külföldi lapszemléjében.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!