Kövér ökle megint lecsapott: félelmetes indok miatt tiltott ki újságírókat a Parlamentből

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Nemrégiben a Kúria kimondta, hogy állítható a Polt Péter vezette ügyészségről, hogy fideszes. Ennek apropóján magát a legfőbb ügyészt kérdezte meg az Index két újságírója. A videót is megmutatjuk, amelyen látszik, hogy a sajtósok egyáltalán nem voltak erőszakosak Polt Péterrel, nem tettek fel olyan kérdést, ami esetleg sértette volna a házszabályt.

Kövér László másképp gondolta

Az Országgyűlés sajtófőnöke, Szilágyi Zoltán azt közölte az Index szerkesztőségével kedden, hogy

“Mivel Bakró-Nagy Ferenc és Fábián Tamás tudatosan, ismételt jelleggel vétett a vonatkozó szabályok ellen, a mai naptól felfüggesztem belépési lehetőségüket az Országház és az Országgyűlés Irodaházának helyiségeibe az őszi ülésszak végéig”.

Nem ez az első alkalom egyébként, hogy Kövér László házelnök kiutasítja a Parlamentből valamelyik ellenzéki online szerkesztőség munkatársait. Tavaly áprilisban a hvg.hu videósát tiltották ki a Parlamentből, az Index, a 24.hu, és az akkor még létező nol.hu munkatársaival együtt. Az indoklás ahogy most is, akkor is az volt, hogy a videósok nem a sajtó számára kijelölt részen forgattak.

Elképzelhető, hogy a valódi indok nem is ez, hanem hogy túlságosan kényes kérdéseket tettek fel Polt Péternek? Nem csoda, hogy a Fidesz ennyire védi a fideszes ügyészség legfőbb ügyészét.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!