Elárulta magát Szijjártó – feneketlen botrány közeleg!

A magyar külügyminiszter megint világpolitikai tényezőnek érzi magát, közvetlenül azután, hogy hatalmas szövetségesre lelt Andorra képében.

Az a helyzet, hogy Szijjártó Péter bekérette magához David Kostelancikot, az amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivőjét. A magyar diplomácia vezetője azt kéri számon Amerikán, hogy a Trump-kormányzat támogatni szeretné olyan magyar vidéki sajtóorgánumokat, amelyek az objektív tájékoztatást tűzték ki célul.

Érthető a kormány felháborodása: micsoda dolog, hogy 190 millió forintot adna az Egyesült Államok arra, hogy Magyarországon legyen független sajtó?

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője is odadobta kedden:

Ez egy újabb olyan beavatkozási kísérlet a magyar politikába, amelyet az amerikai politikai elit a külföld számára – jöjjön a pénz bárhonnan – nem enged meg

Szóval Gulyás Gergely és Szijjártó Péter úgy gondolja, hogy ha egy országban van működő független sajtó, az rossz a kormánynak. Ha ez most nem kerül elő, bizisten nem is gondoltuk volna, hogy azért kebelezték volna be a megyei lapoktól az Origóig majdnem a teljes magyar médiát, hogy a választópolgárokhoz csak olyan hírek jussanak el, amit a kormány szeretne.

Most viszont, hogy ez így kiderült, és a Szijjártó-Gulyás páros elárulta magát, várhatjuk a híreket akár arról is, hogy az észak-koreaival közös űrprogram keretében magyar űrhajós is leszállt a napra, és csodálatos eredményeket értünk el végre a foci VB-n.

Csak azt ne felejtsük el, hogy a független, igazat író sajtót támogatni azt jelenti, hogy Amerika durván beleszól a politikába.

Ez pedig nem más, mint a magyar kormány beismerő vallomása, arról, hogy a médiát egyszerűen politikai eszköznek tekinti.

Szijjártó Péter pedig megint magát tekinti tényezőnek, olyannyira, hogy meg akarja leckéztetni az Egyesült Államokat. Reméljük, ezúttal lesz tolmács.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!