Elképesztő történet Hofiról, Göncz Árpádról, és rólunk magyarokról

2017.10.25. 12:25

2015.10.20.16.05.54 gonc k
kép: MTI

Nem valami szertartásos meghajlás történik éppen, ez csak egy jó pillanatban elkapott fotó. A képen Göncz Árpád és Hofi Géza a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét keresik éppen, ugyanis az véletlenül leesett. Hofi így emlékezett vissza a jeles napra:

“Na, és képzeld el, hogy jön Árpi bácsi, na, most, a kitüntetés ilyen kis pirinyócska, van rajta egy tű. És azt át kell szúrni a szöveten, és a szövet az így szoríccsa a tűt, így szoríccsa a tűt, és akkor a másik oldalról rája lehet tenni egy kis csipeszt, érted? Na most, odamegyek én, eleve érettségiző kabátban, Árpi bácsi jön, és a tűt beleszúrta a gomblukba. Kész. A helyzetet képzeld el, hogy ott ott az elnök úr, itt meg itt vagyok én, az udvarias meg a félvak, hát akkor mit lehet ilyenkor tenni, keressük. És képzeld el, olyan színű, mint a szőnyeg. Az a rohadt vörös csillag legalább kiabált! És ott így beszélgettünk Árpi bácsival, hogy “Hmm… hah… hmm… hmm…” Sehol. Gondoltam, hogy ha rajtam múlik, nem tüntetnek ki.”

A kitüntetés azért csak a helyére került végül..

m1gy2pbjqq4a
A kitüntetés azért csak a helyére került végül… (MTI) Az év 1996.

De ha már kitüntetés! Nézze csak, itt egy másik kitüntetős kép:

20160818 NBB8028 Bayer Zsolt focuspoint 926x504
Bayer Zsolt és Lázár János a lovagkeresztes balhé nulladik percében, 2016-ban (kép: MTI)

Ezek a képek két kor lenyomatai, melyek sokkal inkább mesélnek rólunk, magyarokról, mint a képen szereplőkről. Záporozhat is fejünkben a sok kérdés: Kik ezek az emberek? Miért vannak ott? Miért lettek kitüntetve? Ki adja át kinek? Mi lett velünk időközben?

Mindkét eseményről sokat beszéltek a maga idejében. A Persze más-más okból. Hofi kitüntetése és a pontosan a 20 évvel későbbi Bayer kitüntetés a hatalom és a nép lelki-szellemi állapotának tükre. Jól érzi, ma egy kicsit betegebb az ország.

Bár nem tisztikereszt, de Bayer 2016-ban vehette át Lázár Jánostól (Semjén felterjesztésére) a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét érdemei elismeréséül. Bayer azóta kis túlzással szinte már csak egyedüli birtokosa a lovagkeresztnek, röviddel a kitüntetés után ugyanis százával küldték vissza a feladónak a becses ékszert, egyértelművé téve, hogy egy ilyen alakkal nem közösködnek.

Pedig azt teszik. Mi is közösködünk. Minden nap. Amíg kitüntetőit hatalomban tartjuk.

“Baszd szájba a geci proli kurva anyádat, aki kisfröccsért kutyát szop a kocsma előtt, tetves proli!” – mondta Bayer Zsolt, majd megigazította lovagkeresztjét a pörköltszaftos nejloningjén.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!