Balog Zoltán istentiszteletre ment, de ima helyett valami egészen elképesztőt mondott

Balogh Zoltán, forrás: Wikipedia

A reformáció 500. évfordulója alkalmából a marosvásárhelyi sportcsarnokban szombat délután ünnepi istentiszteletet tartottak, melyen Balog Zoltán a “nekünk adatott” tér. Az ünnepségen az emberi erőforrások mnisztere nem felejtett el kampányolni és migránsozni is egy nagyot.

Az ünnepi rendezvényére több ezer ember vonult át a városon a vártemplomból a sportcsarnokba. A miniszter úgy gondolta, itt lesz a legjobb helye a következő gondolatoknak:

“Az a dolgunk, hogy betöltsük azt a teret, ami nekünk adatott, azt az otthont, ami nekünk a Mindenható által kijelöltetett. Mert ha mi nem töltjük be, akkor betöltik mások, és valami olyan fog hiányozni ebből az európai világból, amit csak mi tudunk adni”.

Balog szerint a magyarokat azért ragadta el egykor a reformáció, mert sokszor a nélkülözés tanította meg a népet arra, hogy hitből és kegyelemből éljen. Szerinte ezt azért kell megtanulni, hogy akkor is hitből és kegyelemből éljen a közösség, amikor látszólag másból is megélhetne. A miniszter nagy taps kíséretében bejelentette, hogy 2018-tól a világ bármely pontján, így az Erdélyben született magyar gyermekeket is megilleti a babakötvény. Fontosnak tartotta azonban, hogy “ne csak a pénztárca kösse össze a magyarországi és a határon túli magyarokat, hanem szívük, lelkük is.”

“Számíthatnak a magyar kormányra. És ha segítenek bennünket a jövő év áprilisában, akkor a gyarapodás ezután is lesz. Lesznek iskolák, lesznek óvodák, lesz babakötvény, de hogy lesznek-e benne élő hitű, az életben bízó magyar emberek és magyar gyermekek, az önökön múlik” – fogalmazott a miniszter. “A mi dolgunk annyi, hogy bízzunk Istenben, és utána bízzunk egymásban is” – tette hozzá.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!