Orbán olyan játékba kezdett amivel nem csak magát de az egész országot veszélybe sodorja

Valószínűleg igaz a hír, amit már régóta pletykálnak a V4-ek kormánytisztviselői. E szerint a pletyka szerint, Orbán beszédhibás, és igazából mikor azt mondja, hogy Soros-terv, akkor azt akarja mondani, hogy Orosz-terv.

Nem tudják másképp vélni ezt Lengyelországban, ahol már jó ideje saját bőrükön érzik a fenyegetettséget, és épp NATO alakulatokat telepítenek a határhoz. De Orbán szlovák kollégái is így vélekedhetnek. Szlovákia a NATO és az EU tagja, így Moszkva jelenti számára a legnagyobb stratégiai veszélyforrást – szögezi le az a stratégiai dokumentum, melyet a külügyi és a védelmi tárca dolgozott ki, és pár napja fogadott el a szlovák kormány. Az Újszó részletesen beszámol a tervezetről.

Azt, hogy mennyire komolyan veszik a problémát jelzi, az is, hogy nem csak fegyveres, katonai veszélyről beszélnek, hanem hibrid fenyegetésekről. Ezeknek része a politikai nyomásgyakorlás, felforgató tevékenység, rejtett katonai, titkosszolgálati és kibernetikai akciók, de akár szürke pártfinanszírozás is, ahogy láttuk ezt a közelmúltban európai szélsőjobboldali pártok esetén.

Nos, ha valaki esetleg azt gondolja, hogy ezek Magyarországon nem történhetnek meg, akkor sajnos nem tudjuk ebbéli optimizmusát osztani. Ugyan hallgatás van az ügyben, de a hazai hírszerzésnek is tudomása van róla, hogy a Győrkös István által vezetett Magyar Nemzeti Arcvonal szervezésében orosz “diplomaták” különböző gyakorlatokon vettek részt. Az ügy tragédiával végződött, egy magyar rendőr meghalt a házkutatás során.

Azt, hogy a magyar szélsőjobb figurái csak hasznos idióták, vagy hazaárulók, döntsék el önök.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!