Vaktában halálra késelt két fiatal nőt a marseille-i pályaudvaron – lelőtték

Az Iszlám Állam terrorszervezet a szócsövének számító Aamák hírügynökségen reklámozta magát a támadás elkövetőjeként – jelentette a szélsőséges szervezetek honlapjait figyelő SITE amerikai hírszerző csoport.

Járőröző katonák lelőttek vasárnap délután egy férfit a dél-franciaországi Marseille főpályaudvarán, miután az késsel támadt utasokra – közölte a helyi ügyészség.

A La Provence regionális lap értesülése szerint a támadó két embert szúrt meg, mindketten életüket vesztették. A támadót, aki a lap állítása szerint azt kiabálta, hogy “Allah Akbar!”, a pályaudvaron járőröző katonák lelőtték.

A rendőrség megerősítette, hogy a délután háromnegyed 2-kor történt támadásban két nő életét vesztette, az egyiknek a támadó elvágta a torkát, a másikat többször megszúrta. Az Unsa rendőri szakszervezet tájékoztatása szerint a két áldozat egy 17 és 20 éves nő.

Xavier Tarabeux helyi államügyész megerősítette, hogy a terrorkészültség keretében az Őrszem hadműveletben járőröző katonák a pályaudvaron lelőtték a támadót.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!