Feljelentették Orbán Viktor barátját – amit az ügyészség válaszolt, mulattatóbb egy Sas-kabarénál

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

Miután Orbán Viktor barátja, Garancsi László egyik vállalkozása két éven keresztül ingyen használta a budapesti villanyoszlop hirdetéseket, Tényi István feljelentést tett a IX. kerületi ügyészségen. Villámgyorsan elutasította az ügyészség! Alig több mint egy nap alatt!
A feljelentést elutasító határozat úgy érvel: az esetleges szabályszegés sem jelenti azt, hogy a magatartást egyúttal büntetőjogi jogszabályszegést is kimeríti.

Garancsi 2015-ben kivásárolta a spanyolokat az addig spanyol-magyar tulajdonban álló ESMA ZRT.-ből. A Fővárosi Közgyűlés előterjesztéséből az derül ki, hogy az ESMA az elmúlt két évben először „hagyományos” reklámcélú eszközöket, majd a tájékozódást segítő jelzést megjelenítő reklámcélú eszközöket helyezett ki a villanyoszlopokra, anélkül hogy ehhez akár a fenntartó, akár a tulajdonos engedélyét kérte volna.

Közterület-használati és oszlophasználati díjat sem fizetett utánuk.

“„A felmerülő esetleges szabályszegés sem jelenti azt, hogy a magatartás egyúttal büntetőjogi jogszabályszegést is kimeríti” – fűzi hozzá az ügyészség. Ennek kapcsán a Zoom.hu arra hívja fel a figyelmet, hogy a cikk alapjául szolgáló előterjesztést kormánypárti politikusok – Bagdy Gábor pénzügyekért és Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes – írta, a Fővárosi Közgyűlés pedig elfogadta.

Tényi egyébként szerette volna, hogy a tényállás tisztázása érdekében az ügyészség rendeljen el feljelentés-kiegészítést. Feljelentést augusztus 30-án tett este fél 11-kor, az ügyészség elutasító határozata pedig már szeptember 1-re elkészült.

Garancsi többek között a Videoton FC, az építőiparban utazó Market tulajdonosa, a MET energiakereskedő 10 százalékos résztulajdonosa, a NAV online pénztárgépeihez SIM-kártyát szállító Mobil Adat Kft. többségi tulajdonosa, a Magyar Természetjáró Szövetség elnöke. Deklaráltan kitűnő viszonyban van Orbánnal, akit egyszer a „kötélbarátjaként” aposztrofált. A kifejezés a hegymászózsargonból származik. Így nevezik, amikor a kötél két végén csak egymásra van utalva a két ember.” – írja a 168 óra.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!