Rogán lesz a következő? Az ügyészség nyomozást indított egy Fideszes korrupciógyanús ügyben

forrás: nepszava.hu

Az ügyészség nyomozást indított Miután kiderült, hogy Ferencvárosban a fideszes politikusok, rokonaik, illetve kerületi hivatalnokok beköltöztek a legvonzóbb önkormányzati lakásokba.

Miközben az egekbe szöktek az ingatlanárak a IX. kerületben, az albérletárak szintén, addíg fideszes polgármester gyerekei, a kerületi újság főszerkesztője, a fideszes parlamenti képviselő sofőrje beköltöztek a közvagyont képző lakásokba…

A 2010-ben sok százmillió közpénzből felújított házban nyert lakásbérleti jogot a kerületi kincstárnok, Martos Dániel unokahúga, Barakonyi Anett. A kerületi kéményes, Rudits Tibor közvetlen érdekeltségébe is jutott egy újabb lakás. Ebben a házban él a volt kerületi jegyző. A nyertesek között van dr. Görgényi Máté kerületi fideszes képviselő édesanyja is. (Ebben a rendszerben gyakran előfordul, hogy a döntéshozók rokonaik, bizalmasaik nevén pályáznak a lakásokra, majd maguk költöznek be.)

A mostani döntés látszólag arról szólt, hogy az eddigi határozott időre kötött szerződéseket meghosszabbítják, újrakötik, de már nem határozott, hanem határozatlan időre. A határozatlan idejű szerződés erejét egy korábbi közmeghallgatáson így fogalmazta meg Bácskai János polgármester:

„Van Önnek egy határozatlan idejű bérleti szerződése, ennél atombiztosabb szerződést nem nagyon tudok elképzelni. Szemben egy magán tulajdonossal, aki bármelyik pillanatban kirakhatja.”

De nem csak az a lényeg, hogy így már nem könnyű kirakni a bérlőt az ingatlanból, hanem hogy határozatlan idejű szerződéssel a zsebében a bérlő már könnyedén megszerezheti az önkormányzati lakást. Ez az ingatlanok nagyon kedvezményes felvásárlásának előszobája. A szerződéssel szinte automatikusan együtt jár egy akció, ami szerint féláron megvásárolható a lakás. Már csak a megfelelő értékbecslőt kell felkérni, aki megfelelően olcsóra becsüli az ingatlant. És az igazán szerencsések baráti fizetési határidőt kapnak az önkormányzattól.

Konkrét példa erre Weiszgáber Brigitta esete. Ő a Viola utcában nyert lakásbérleti pályázatot. A frissen felújított, hatvan négyzetméteres lakást Szabó János ingatlanbecslő 13,3 millióra becsülte. (A hasonló paraméterű lakásokat egyébként 30 – 40 millióért árulják.) Az önkormányzat gond nélkül megadta rá az 50%-os kedvezményt, és természetesen a nagyon kedvező fizetési határidőt.

Tehát Weiszgáber Brigittának egy felújított, hatvan négyzetméteres lakásért 6,5 milliót kell befizetnie az önkormányzat kasszájába. A fizetési határidő 2030. Weiszgáber Brigitta nem sokáig örült a remek új lakásnak, szinte azonnal meghirdette. Az ingatlan.com-on már reális, piaci áron, 31-32 millióért jelent meg a lakás, tehát Weiszgáber akár 25 millió forintos haszonnal zárhatta a tranzakciót. Illetve, mivel 2030-ig egy fillért sem kell fizetnie, ha addig eladja a lakást, gyakorlatilag 25 millió forint készpénzt kapott a Ferencvárostól – írja a 444.hu.

Korábbi cikkünkben már írtunk arról, hogy milyen jó üzletet lehet csinálni Budapesten, ha az ember egy kicsit fideszes.

Mindenki jegyezze meg ennek az embernek a nevét, ma ő a leghitványabb Magyarországon!

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!