Vége a vb-nek, s máris nincs gazdája a Duna Aréna milliárdos rezsijének

Hát ez elúszott...

43 milliárdból épült – nagyjából -, mindenki örvendett és dicsekedett és sorban állta a számlatömbjével, vége lett a – nem mellesleg magyar szempontból nem túl fényes – sportpetárdázásnak és

most persze már senkinek sem fűlik a foga a Duna Aréna fenntartásához.

Elvégre amit ki lehetett venni, azt már kivették, belerakni meg nem szokás ebbe az országba ebben a kormányban. Pedig még téliesíteni sem sikerült. S már a vb utáni első napon nincs, aki üzemeltesse a gigantomán pénznyelőkolosszust.

Most viszont senkinek sem fekszik a Népszava számításai szerinti havi 100 milliós rezsiköltség kifizetéséhez – pedig milyen büszkén veregették egymás vállát a közéleti-politikai-sport celebek, hogy de jó hogy megépült, de szép, hogy ekkora lett, te mennyit haraptál belőle…?

aréna2

Amikor viszont a cehhet fizetni kéne, mindenki gyorsan elhúzza a csíkot, pedig egy szintén gyönyörű és ingyenesen méregdrága füzetecskében még úgy nyilatkoztak a Duna Aréna arcai, köztük elsőként(!) a magyar nyelvben már nem annyira delfinként lubickoló Hosszú Katinka, hogyaszongya:

„A Duna Aréna a világ egyik legjobb uszodája, ha nem egyenesen a legjobb! A medencéje is gyors – remélem sok rekordot döntünk meg benne. Az első rekord tuti az építőké, gratulálok Fürjes Balázsnak!” (Bár nem a kommunikációs bravúrjaiért becsüljük kivál sportolónőnket, de abból a pénzből, ami a vb kommunikációjára és reklámjára elment, legalább egy likaszoknis korrektort kereshettek volna mellé, ha már megörökítik a mondandóját, de már ez a hajó – is – elment…)

Csak Katinka után idézi a reklámbrossúra Budapest főpolgármesterét, aki kijelentheti, hogy: „A Duna Aréna-projekt az elmúlt nyolcvan év legnagyobb és legfontosabb hazai sportberuházása, mindannyian büszkék lehetünk rá. Több mint uszodaépítés…” S igaza is van, bár az elmúlt 80 évben azért volt még egy-két jelentős esemény, többek között Budapest újjáépítése bár tény – az nem konkrétan sportcéllal történt, de elég jól végeztek a névtelen indulók.

Még Fürjes Balázs kormánybiztos is szót kap rögtön Katinkáék mellett, aki természetesen büszkén vállalja: „Pesti srác vagyok. Angyalföldön jártam ki minden iskolámat, fradistaként a Vasasban rúgtam a bőrt, voltak is bunyók az öltözőben. /…/ A Duna Aréna határidő előtt, költségkereten belül készült el. Magyarok tervezték, magyarok építették, és az itt élőket fogja szolgálni…”

S miből, kedves kormánybiztos úr..?

Az exkluzív kiadvány címe: Duna Aréna – cseppben a tenger. Tökéletes.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!