Bemutatjuk az embert, aki szembement a NAV-val. Nem kellett volna…

Kép forrása: Youtube

Szentesi Kálmán szerint az állam nem arra fordította az adóként befizetett pénzét, amire igazán kellett volna. – írja a propeller.hu.

Elege lett…

Még januárban 1,3 millió forintot igényelt vissza.

A NAV 408 000 forintos bírsággal súlytotta, azt mondták: a férfi jogosulatlanul igényelne vissza adót…

A Transparency International képviselte őt, ám a munkaügyi bíróság ellene döntött.

Most az Alkotmánybírósághoz és az emberi Jogok Európai Bíróságához fellebeznek, úgy gondolják, a NAV jogosulatlanul szabott ki rá indokolatlanul magas büntetést…

A NAV-nál biztosra mentek. “összesen 1.500.417 forint összegű adó, részben csak megkísérelt elcsalása miatt, költségvetési csalással és magánokirat-hamisítással gyanúsították meg Szentesi Kálmánt”.

A NAV ekkor elrendelte Szentesi 2014-es adóbevallásának soron kívüli vizsgálatát. Találtak egy 128 000 forint értékű jogosulatlan visszaigénylést.

“A cikk szerint Szentesi ezt tényleg jogosulatlanul igényelte vissza, ám ezt azért tette, mert a NAV a vonatkozó határozatot rossz címre postázta. Így a férfi azt hitte, túlvontak 2014-ben a személyi jövedelemadójából, ezért kért vissza 128 ezer forintot, a NAV meg visszautalta azt.”

“Az adóhatóság ezt a pénzt azóta sem követelte Szentesi Kálmántól – egészen mostanáig. Most azonban úgy vélik az adónyomozók, hogy a 128.993 forint visszautalásával megvalósult a költségvetési csalás, amihez hozzácsapták azt az 1.361.751 forintot, amit Szentesi Kálmán meg akart menteni attól, hogy valamelyik oligarcha, vagy a befolyásos politikusi családtagok egyikének a magánvagyonává alakuljon át. Ez utóbbit, állítja a NAV, csak a hatóság szemfülességének köszönhetően nem sikerült elcsalni” – olvasható a 444 cikkében.”

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!