Megelégelték a mentők: Ma utcára vonulnak a kilátástalan helyzetük miatt

30 év szolgálat után 100 ezer nettó – azért ez aljas kormányzati cinizmus.

A kormány tisztában van az ágazat gondjaival, mégsem történtek tényleges megoldást jelentő intézkedések, miközben Lázár emberei ingyen laknak a budai várban, de legalább rezsit sem fizetnek..!

A megalázó és szégyenteljes állapotok miatt a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége (MOMSZ) és a Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezete (RKDSZ) tiltakozó demonstrációt tart ma a mentődolgozók megalázó bérhelyzete miatt.

Az egészségügyben dolgozók bérszínvonala jó ideje tarthatatlan és sürgősségi ellátásban dolgozókra és a mentősökre ez különösen igaz, akik valóban egészségkárosító, embert próbáló munkát végeznek nagyon nehéz körülmények között.

A szervezők szerint az elvándorlás, vagy a szakma tömeges elhagyása jól tükrözi ezt tarthatatlan állapotot. Az, hogy a 2018 januárjától folyósított tényleges béremelés jóval elmarad a munkáltató által korábban ígérttől, egyenesen felháborító.

Mindannyiunk érdeke, hogy a mentődolgozók úgy végezhessék a munkájukat, hogy ne kelljen mellékállásokat vállalniuk, ne minden erejüket igénybe véve, végső energiájukat mozgósítva vegyék fel a szolgálatot. Mindannyiunk közös érdeke, hogy kipihenten láthassák el a betegeket, sérülteket, és emberhez méltó körülmények között élhessenek – elvégre a mi életünkért dolgoznak.

A demonstráció ma délután 2 órától, az Országos Mentőszolgálat Markó utcai székháza elől indul annak ellenére, hogy a mentősök belső levelezési rendszerén aláírás nélküli „figyelmeztető” levelet kaptak a tüntetés ellen győzködve őket.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!