Fény derült a Fidesz titkára: durva átverés a rezsicsökkentés, fejek fognak hullani

Orbán Viktor magyar és Robert Fico szlovák kormányfő a magyar–szlovák kétirányú gázvezeték átadóján (kép: Népszabadság)

2017.05.22. 8:30

Míg 2015 és 2016 második féléve között az európai államok jó részében olcsóbb lett a lakossági gáz, addig Magyarországon másfél százalékkal nőtt a rezsi – közölte az Eurostat. Mivel tételesen nálunk se emelkedtek a tarifák, az eredményen szakértők szerint leginkább a forint romlása tükröződik. – Írta a Népszava.

Több euróövezeten kívüli országban szintén olcsóbb a gáz, mint nálunk, egyedül Magyarország, Hollandia és Svédország polgárai számára drágult az egész EU-ban, ráadásul a magyar keresetek és a vásárlóerő-index is sokkal alacsonyabbak, mint a holland vagy a svéd.

A Nagy Rezsivédő Háború idején nekünk mást ígértek.

vähendada üldkulusid

-így írnánk észtül azt, hogy rezsicsökkentés (na jó, a google-fordító írja így), ha lenne olyan náluk, de nincs, egyszerűen a világpiaci árak csökkenésével kevesebbet kell fizetniük a gázért, sőt a szolgáltatás minősége sem romlik, hiszen nincsenek rákényszerülve a szolgáltatók elbocsátásokra, vagy a hálózatfenntartási költségek visszavágására.

Az uniós tagállamok közül Bulgária, Románia és Észtország kormányai is jobban teljesítenek, ugyanis ott olcsóbb a gáz például, mint idehaza.

Ezekre a statisztikákra a Fidesz is odafigyel, hiszen rendszeresen takarózik is velük – így most a “rezsi-nem-csökkentés” kommunikációs stratégiáját kénytelen-kelletlen át kell írniuk – mivel csak Magyarországon nem csökkent a rezsi.

 

A gáz természetesen hazánkba is világpiaci áron érkezik, de a Rogán Antal-féle offshore gázértékesítőnek, a MET-nek köszönhetően amit mi megspórolhatnánk a sárga csekken, abból nyereséget termelnek az arctalan fideszes milliárdosok.
Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!