A fideszes Kriza polgármester ámokfutását a bíróság állította meg Miskolcon

fotó: facebook,/kdnp.hu

Miskolcon gyakorlattá nőtt a haverok, földik, politikai támogatók vezetővé való kinevezése. Kriza Ákos uralkodásának első felében már csaknem minden városi cég vezetőjévé egykori iskolatársát, Romániai-Magyar földijét vagy ismert fideszes havert nevezett ki. Ezúttal azonban mellényúlt.

Munkaügyi pert nyert az önkormányzat cége ellen Dr. Sikter Péter, a diósgyőri vár korábbi főszervezője, akit 23 éves munkaviszony után csapatával együtt, koholt indokokkal tettek lapátra 2015. tavaszán, amikor nyilvánvalóan politikai okokból, nyilvánvalóan Kriza utasítására a turisztikai és nagyfesztivál szervezői tapasztalattal nem rendelkező, berentei könyvtárost, Tallósné Novák Irént kellett a Miskolci Kulturális Központ vezetőjévé választani.

Az esetet a helyi sajtóban úgy magyarázták, új, menedzser típusú szemlélet szükséges.

A napokban tragikus hirtelenséggel elhunyt Dr. Pásztor Albertet egy, (azóta kiderült) a rendőrségi szakértők szerint is hamis kép, vírus szerű terjedésének köszönhetően 2014-ben, kis különbséggel legyőző Kriza Ákos polgármester “innovációjának” eredménye lesújtó.

Jól bejáratott, közkedvelt, nyereségesen futó eseménysorozatok tűntek el a miskolci kulturális élet palettájáról. Megszűnt a Vadas-Boros Napok, az évtizedek óta népszerű Borsodi Fonón tavaly alig lézengett érdeklődő, idén már csak egynapos lesz. Eltörölték a Várszínházi Estéket, amelyek teltházas előadásokon mutatták be a határon túli magyar színházakat, az erdélyi, felvidéki, kárpátaljai művészeinket! Hosszan sorolhatnánk a károkat, amelyeket a Berentéről importált szemlélet okozott. A Diósgyőrből kiebrudalt miskolciak, most otthonuktól távol, Boldogkőváralján szerveznek sikeres programokat. 2015-ig Diósgyőrben komoly szakmai műhely tett azért, hogy elfogadható áron minőségi szórakozást kapjanak a helyiek és a turisták. Ez a csapat országosan és nemzetközileg is jegyzett fesztiválokkal emelte a régió hírnevét.

A bírósági döntés jogerős, fellebbezésnek helye nincs! Az érintett Sikter Péter kálváriája után jó lenne, ha az anyagi kártérítésen túl erkölcsi rehabilitáció is történne. Ha egyszer, csak egyszer kiállna a nyilvánosság elé a T. Polgármester Úr és azt mondaná: Tévedtem, elnézést! De hallottak már ilyet fideszestől? A gőg, a felsőbbrendűség, a pökhendiség, a cezarománia és a tévedhetetlenség tudata jellemzi őket. Kriza, korábban is bukott már pert hazug vádjai miatt. Mint emlékezetes, hat esztendővel ezelőtt Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében dr. Kriza Ákos tett feljelentést összesen 74 ügyben. Köztük volt a dr. Halmai Gyula, a miskolci ingatlanvagyont kezelő MIK ZRT volt vezetője elleni „hűtlen kezeléses” ügy is. Az első fokon eljárt Miskolci Járásbíróság a vádlottat a vád alól felmentette, további két esetben a hűtlen kezelés bűntette miatt indult büntetőeljárást pedig megszüntette. A végzés azóta másodfokon jogerőssé vált. A 74 ügy egyikében sem hozott a bíróság elmarasztaló ítéletet.  Az egész csak politikai színjáték volt. Csak a baloldali városvezetés lejáratása volt a cél. Akkor ez sikerült is.

Vajon milyen érzés lehet tudnia Kriza Ákosnak, hogy úgy nyert választást és úgy tartotta fenn a hatalmát, hogy közben belegázolt, belegázoltatott emberek becsületébe, hogy tönkretett életek sora, méltatlanul száműzött szakemberek hada kíséri városvezetői pályáját?   Ahogy ismerjük, biztosan büszke magára és jogosnak érzi….


Forrás: facebook, boon

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!