Botrány! Előkerült egy VIDEÓ, bukhatja a Fidesz a józsefvárosi időközi választási győzelmét

2017.05.01. 8:35

A 2017. április 23-i józsefvárosi időközi választás kapcsán felmerült választási csalás erős pillanatairól írtunk már korábban, ugyanis két videó jutott el szerkesztőségünkbe, az egyiken helyiek mesélnek arról, hogy szervezetten, pénzért visznek “valakik” szavazni embereket, a másikon pedig – vélhetően egy ilyen szervező – bukik ki azon, hogy lekamerázzák. Ő egy fekete Mercedesben ül és onnan kiabál – rá még később visszatérünk.

Az eset után az ügyben az MSZP feljelentést tett, valamint kiadott egy közleményt; “felszólítja a jelölteket támogató szervezeteket és a Fideszt, hogy csak tisztességes eszközökkel kampányoljanak. Minden hasonló esetet le fogunk leplezni és minden elkövetőnek az igazságszolgáltatás előtt kell majd felelnie tettéért. Ez a magatartás elfogadhatatlan, felháborító és undorító!”

Most további képsorok jutottak el hozzánk, melyek akár a hatóságok számára is egyértelműsíthetik a helyzetet.

A videók apropóján megkérdeztük a józsefvárosi szocialisták elnökét Veres Gábort, tudtak e arról, hogy valakik szavazatokat vásárolnak?

“Tudtuk, de most bizonyíték is van arra, hogy a Fidesz érdekében adták-vették a szavazatokat az időközi választáson. Természetesen feljelentést tettünk az ügyben. Bízunk abban hogy a választási bizottság is mérlegelni fogja a bizonyítékokat. Ezt a választást minden bizonnyal lecsalták. Nem hagyjuk annyiban”

 

Jöttök választani? 3000 forintot adunk érte!

Egy Magdolna-negyedi helyi lakos a videón beszámolt arról, hogy egy illető a lépcsőházában 3000 forintot adott a szavazatokért, emellett a választókat el is vitte autójával szavazni is.

A videó folytatásában egy rejtett mikrofonos felvételen hangzik el egy beszélgetés a Dankó utcai szavazóhelyiség elé befutó szavazóktól; akik közül többeket egy fekete Mercedes-szel hoztak, és olyanokat mondtak nekik, hogy “Pityinger nincs is a szavazólapon” megtévesztve ezzel azokat, akik pedig rá szavaztak volna.

Ez sokaknak éppen elég, hiszen a politikával nem foglalkozó egyszeri választó a listát van, hogy végig sem olvassa főleg, ha többen is indulnak a szavazáson, és a szavazólap hosszú. Valamilyen véletlennek köszönhetően Sántha Péterné fideszes jelölt a szavazólap első helyén állt, Pitynger Dopeman László pedig az utolsón.

A szavazókör előtt ugyanebben a beszélgetésben említenek egy idős alpolgármester asszonyt, de elhangzott az is, hogy “megnyeri a Fidesz az meg a maga malmára hajtja csak a vizet.” meg, hogy “a pénzzel gyere oda, már várnak a emberek”. Szép kis beszélgetés, a demokrácia ünnepén.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!