A Polt-pot rezsim akcióban: Gulyás Mártonék bilincsben, vezetőszáron a bíróság előtt

Bilincsben és vezetőszáron állították bíróság elé gyorsított eljárásban ma délelőtt Gulyás Mártont és társát, Varga Gergőt a Budakeszi úti Központi Budapesti Bíróságon.

A bilincs és a vezetőszár, akár a köz- és önveszélyes bűnözőknél, megszokott kellék a polt-pot rendszerben, elvégre egy festékes flakont hajítottak el s ez már önmagában fokozott kényszerítő eszközök alkalmazását indokolja.

Plusz a kormánymédia által közvetítendő hangulat keltését országszerte, hogy ezek már majdnem terroristák – egy kép ugye többet mond minden szónál.

A vád csoportos garázdaság a Sándor-palota előtt elhajított festékes flakon miatt. A kirakatper ítélete Gulyásra nézve elvben három év börtönbüntetés is lehet, mivel egy tábla leszerelése miatt jelenleg felfüggesztett ítélet is terheli a civilaktivistát.

A bíróság szerint a vádlottak olyan cselekményt követtek el, ami megbotránkozást és riadalmat kelthetett: az ügyészség álláspontja szerint “kirívóan közösségellenes” és “erőszakos” magatartást tanúsítottak s cselekményükkel “a kiemelten védett nemzeti vagyonban” (Sándor-palota) pedig 23 000 forint értékű kár keletkezhetett.

Történik mindez akkor, amikor Mészáros Lőrinc érdekeltsége megvette az egyik legnagyobb balatoni turisztikai céget, a Balatontouristot, ami – az Index adatai szerint – 106 hektárt birtokol a Balaton partján s tavaly több mint 183 ezer vendéget fogadott. A cégnek 5200 kempinghelye van, 500 bungalója és 200 mobilháza.

(kép: facebook)

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!