A Momentum csak a saját népszavazását szereti – a budapestiekét nem

Nem csak a pártokkal, de az emberekkel sem akar együttműködni a Momentum – a Városliget beépítéséről szóló népszavazással szemben foglalnak állást.

Immár pártként a kormány politikai presztízsberuházása mellé húzza az „x”-et a Momentum, amit azzal a nyakatekert indokkal magyaráznak, hogy rossz a kérdés s így nem lehet megakadályozni a Városliget felesleges beépítését.

Tették mindezt azután, hogy a Fővárosi Választási Bizottság zöld utat adott Moldován László erzsébetvárosi LMP-s önkormányzati képviselő kérdésének, amely így szól:

„Egyetért-e Ön azzal, hogy a Fővárosi Közgyűlés úgy módosítsa a Városligeti Építési Szabályzatot, hogy a Városliget közpark megengedett legkisebb zöldfelülete 70 százalék legyen?”

kakas

A Momentum álláspontja szerint eleve hibás a kérdés megközelítése, a „zöldfelület” fogalmának homályos jogi definíciója miatt támadhatónak tartják azt. Másrészt a Városligeti Építési Szabályzatban feltüntetett határértékek között szerepel a zöldfelület jelenleg hatályos legkisebb mértéke, ami 65 százalék – legalábbis ezt fejtegették nem kevésbé homályosan a hvg.hu-nak adott nyilatkozatukban.

Úgy tűnik, hogy már csak az ő népszavazási elképzelésük lehet a megfelelő népszavazási definíció, legyen szó bármiről. Jelen esetben szerintük jobb megoldás lett volna egy „teljes értékű zöldfelületről” kiírt népszavazás, ami nemcsak a Városligeti Parkra, hanem a teljes övezetre vonatkozik – s egy minimális eredménnyel kecsegtető procedúrával nem lehet tömegeket megmozgatni.

Ez a némileg elbizakodott – mondhatnánk nagyképűnek is – kinyilatkozás eléggé meghökkentő annak fényében, hogy milyen átláthatónak tűnő nyitott derűvel vágtak bele az elején az olimpiai ellenes „buliba”, amiben a tömegek megmozgatásához azért több helyről is kaptak segítséget.

Azt, hogy többek között az LMP 23 000 aláírással segítette őket az olimpiai – visszatekintve – pártkampányukban, természetesen helyesnek tartják, mivel abban hatalmas összeg pazarlását akadályozták meg.

Most meg csak a Városligetről van szó. Most meg már nincs szükségük az LMP-re – sem. Betyárbecsületből sem.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!