Nem vicc, a vérünkkel is bizniszelnek a fideszes rokonok!

kép forrása: Direkt36

Orbán Viktor vejének üzleti köre nagyot szakít a vérplazma üzleten. Egy EMMI rendeletnek köszönhetően a donoroknak viszont felére csökkent a pénze. A Tiborcz István körüli üzleti kört ismét a magyar állam hozta helyzetbe.

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke a korrupcióinfón ismét egy kézzel fogható példát mutatott be az állam foglyul ejtésére. “Fogva tartott államnak” hívják azt az államot, amikor a törvényeket egy nagyon szűk kör érdekei diktálják.

Hadházy szerint valami ilyesmi történt tavaly egy egészségügy saláta-rendelet megírásakor, a vérplazma donorokról rendelkező paragrafusok esetében. Azért, hogy sok kispénzű ember számára  kevesebbet kelljen fizetni a Tiborczhoz közeli vállalkozásnak, a minisztérium kiadott egy masszívan versenyt korlátozó rendeletet.

Az egészségügyi piacon is megjelent Tiborcz Istvánnak, a miniszterelnök lányának a férjének, az üzleti köre. A fontos gyógyszeripari alapanyagnak,a  vérplazmának a begyűjtésével foglalkozó cégek között színre lépett a Plazma Expert Kft nevű vállalat, mely több szálon is kapcsolódik Tiborczhoz.

A cég ügyvezetője Hauberl Gergely annak az Elios vállalatnak volt az igazgatósági tagja, mely a közvilágítási EU-s tendereken degeszre kereste magát. Ezekkel a pályázatokkal kapcsolatban számos visszaélés gyanúja merült fel, az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala is nyomozott az ügyben. Az Elios-botrányról az Átlátszó közölt először összefoglaló cikket.

Számos más kapcsolat is fennáll az ügyvezető személyén túl a Plazma Expert és Tiborcz köre között. A cikk az Átlátszón folytatódik.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!