Az Echo Tv-ben sajtótörténelmi adás született – a műsorvezető kiírta magát a közéletből

Forrás: hirado.hu

Korábban beszámoltunk róla, hogy az Origo botrányos cikke, (amit Kovács András írt, de a nevét cikkünk megszületése után eltüntették), beleírta magát a sajtótörténelembe, ahogy annak idején Obersovszky Péter a Schmitt Pál interjújával, de nem kellett sokat várnunk arra, hogy Mészáros Lőrinc csatornáján egy újabb csoda szülessen, ami Aczél Györgyöt is felülmúlja.

Földi-Kovács Andrea, az Echo Tv műsorvezetője Soproni Tamást a Momentum Mozgalom alelnökét hívta meg a stúdióba. Már a felvezető szövegben sikerült a hárompálcás macit leejtenie a polcról. Sopronit ugyanis a következőképp konferálta fel:

“milliók olimpiai álmának szertefoszlatásával robbantak be a magyar politikai köztudatba, de nyilatkozataik szokatlanul nagy teret kapnak a nyugati sajtóban. A saját finanszírozásukról mélyen hallgatnak a frissen alakult pártnál, a Momentumnál.”

Soproni sem volt rest, egy ilyen felvezető után a következőképp válaszolt: köszöni a meghívást Mészáros Lőrinc jobboldali, jó és nézhető Tv-jében. A műsorvezető erre úgy reagált, mint egy kiöregedett háziorvos, aki leszúrja a szülőket, amiért későn viszik a gyermeket:

“már régóta hívjuk önöket, kicsit zokon is vettem, hogy csak ilyen sokára jöttek, hiszen elég sok helyen nyilatkoztak a sajtóban, de örömmel köszöntjük önöket itt a stúdióban.”

Földi-Kovács Andrea egyből belecsap a lecsóba. Eposzi jelzővel illeti a “vidékiek becsmérléséről elhíresült” Mécs Jánost, a Momentum egyik alapítóját, aki évekkel ezelőtt egy ironikus szövegben jellemezte a vidékieket, holott az egész írás lényege a fennhéjázó fővárosiak kifigurázása, akik úgy beszélnek a más városokban élőkről, ahogy az elbeszélő teszi azt. A műsorvezető kategorikusan kijelenti, hogy ezért a szövegért a Momentumnak bocsánatot kellene kérnie, és nem érti, miért nem hajlandóak megtenni ezt az egyszerű gesztust.

A riporter szemében a rosszindulat olyan mértékben tükröződik, hogy szinte el is hiszem, amit mond, azonban, bár hölgyekre nem illik ilyesmit mondani, meg kell állapítanom, hogy Földi-Kovács Andrea vagy teljesen hülye, vagy szándékosan, a főnökei által előírt módon vádolja Mécs Jánost és a Momentumot olyasmivel, amit nem követtek el.

Egy sajtótrükkel, még jobban alátámasztotta az Echo Tv az állítást, a kiragadott idézetet nem is Földi-Kovács olvassa fel a trágár szavak miatt, hanem egy narrátor. Mi is idézzük ezeket a részeket, és megkérjük a tisztelt olvasókat, hogy próbálják meg komolyan venni az írást. Nekünk nem sikerült…

“istenkém, hogy rühellem a vidékieket, pedig nem kellene szegényeket, mert liberális vagyok meg minden, szóval melegek, cigányok, hajléktalanok, meg egyébként mindenki okés, na de a vidékieket nem tudom megszokni.

folyton versenyeznek egymással, hogy melyikük otthonnak csúfolt porfészkében laknak többen. na de ennek mi értelme van? meg egyáltalán, ki a faszt érdekel? “Kecskeméten már 140 ezren laknak, de emelkedik, pár éven belül megelőzhetjük Pécset!” Hát de ki nem szarja le, hogy hányan nyomorognak a pusztába felhúzott panellakásban?”

Ezeket idézte az Echo TV. Mi hozzáteszünk még egy mondatot a szövegből, ha esetleg eddig valaki komolyan vette volna, ezek után már biztosan nem fogja:

“Mexikóvárosban vagy tízszer annyian laknak mint budapesten, mégis előbbi a világ segglyuka, utóbbi meg budapest. nincs ennek semmi értelme. A másik meg, hogy kinél van nagyobb templom, kinél van magasabb ház, melyik a legrégebbi épület. szörnyű, tényleg, ilyenkor mindig magamat sajnálom a legjobban, ja meg igen, hogy van e mozgólépcső! mozgólépcső! parasztok. aztán ott vannak azok a kurva idegesítő kifejezések. “na ezen nagyot aszaltunk” aszaltunk? tényleg? meg sezlony, ezt máig se tudom, hogy mi a szart jelent, ja meg kecskecsöcs”

Azért tartottuk szükségesnek, hogy idézzük ezeket a szövegeket, mert Földi-Kovács Anikó a műsor nagy részében csak ezen rugózott. Bocsánatkérést követelt, kioktatta a momentumos alelnököt, és hiába hivatkozott arra Soproni, hogy Örkény és Karinthy országában bíznak benne, hogy Magyarországon ezt többen fogják érteni, mint ahányan nem. A Momentum alelnöke megjegyezte, hogy az Echo TV a kommunista időket idéző propagandát folytat.

Földi-Kovács Andrea minden további mondatából az arrogancia, a didaktikus, lekezelő hangnem, az értelmetlen, rosszindulatú hozzáállás sugárzik. Aki erre bővebben is kíváncsi, a teljes adást itt tekintheti meg. Annyi biztos: az Echo Tv műsorvezetője örökre kiírta magát a szakmából ezzel a riporttal…

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!