Ujhelyi: Orbán csak a saját oligarcháit félti

fotó: 24.hu

Nem létező brüsszeli támadás ellen indít újabb milliárdokból nemzeti konzultációt a kormány – állítják a Hír TV által megkérdezett szakértők és ellenzéki politikusok

„Magyarország is alkalmazza a közmunkát, a munkahelyvédelmi akciótervet, és az egyedi munkahelyteremtő és -megőrző beruházásokat illetve a beruházási támogatásokat. Brüsszel folyamatosan támadás alatt tartja ezeket. Így volt eddig és így lesz ezután is. Azt javaslom, ne hagyjuk, hogy elvegyék a nemzetek jogát arra, hogy munkahelyteremtő beruházásokat adhassanak” – fogalmazott hétfőn a miniszterelnök.

Brüsszellel szemben védené meg a kormányfő a munkahelyteremtő támogatásokat, bár a szakértők nem értik, hogy pontosan miért is lenne erre szükség. Az Európai Unió ugyanis komoly hangsúlyt fektet a munkahelyteremtésre.

Riogatásnak tartja Orbán Viktor nyilatkozatát az MSZP európai parlamenti képviselője. Ujhelyi István szerint szó sincs arról, hogy Brüsszel megtiltaná a magyar adóforintok felhasználását munkahelyvédelmi célokra. „Orbán Viktor hazudik és rendkívül súlyos módon félrevezeti a magyar közvéleményt. Nyilván akar egy súlyos nemzeti milliárdokból konzultációt, amellyel megint Brüsszel ellen hangol, de csak a saját oligarcháit és azok zsírosodását félti. Brüsszel nem akar olyan támogatásokat látni, amelyek Mészáros Lőrinc egyébként az európai gazdasági teljesítményt nem segítő beruházásait támogatják magyar közpénzekből” – fogalmazott az EP-képviselő.
www.hirtv.hu
Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!