Eger Rogán útjára lépett

(Farkas Zoltán a kép jobb szélén kép: startup-eger.hu)

Az egri Fidesz felső vezetése is érintett lehet egy egri ingatlanügyletben, amiben természetesen ők jártak jól. -írta az Egri ügyek nevű hírportál. A cikk a helyi fideszes vezetés pénzosztását mutatja be, a recept a szokásos; közpénz, haverok, mutyi.

Egy értékes Bethlen Gábor utcai ingatlanról van most szó, amire korábbi tulajdonosai devizahitelt vettek fel, hogy felfuttassák a vállalkozásuk működését, de az adósságok súlya alatt megrogytak. Segítséget kértek a helyi potentátoktól, de azok pozícióikat kihasználva beültek a jóba és egy „kis” közpénzből még jól ki is stafírungozták magukat.

A Smart Unikornis Beruházó és Vagyonkezelő Szövetkezet a főszereplő, amelynek alapítói között megtalálhatjuk a Heves Megyei Vállalkozás- és Területfejlesztési Alapítványt (HMVTA) is. Ennek az alapítványnak a kuratóriumi elnöke Farkas Zoltán, aki Fidelitas-alapító és vezető volt sokáig, volt egri bankfióknak igazgatója és Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő legfőbb bizalmasainak és ügyeire rálátók egyike. Nos, Farkas egyik cége, a Vackor Játék és Tanoda Kft. (ami szintén tagja a Smart-nak) fülest kapott, hogy az 1400 m2-es irodaházzal kezdeni lehetne valamit. Hotelt terveztek kialakítani az ingatlanból, 140 millió forintos vételár szerepelt a papírokon. Lássuk be a 100.000 Ft/m2-es ár jó üzlet, azonban a Magyar Narancs (2016.decemebr 15. szám) szerint az épület tényleges vételára sokkal alacsonyabb volt.

Folytatás az egriügyek.hu-n

 

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!