Orbán eláshatja magát: évi 280 ezer Ft-hoz juthatnak az idősek!

source: 123rf.com

Egy kutatás során időseket kérdeztek meg arról, hogy a nyugdíjas éveikben milyen anyagi változásokra számítanak majd. A megkérdezett magyarok többsége már nem számít anyagi visszaesésre idősebb korában, ennek egyik oka, hogy egyre többen tudatosan készülnek a nyugdíjas éveikre.

Valóban általánosan elfogadott vélekedés hazánkban, hogy a nyugdíjasoknak lejjebb kell adniuk korábbi életszínvonalukból? Erre is kitért a Vienna Life decemberi kutatása, amely szerint a több mint 600 megkérdezett 38,4 százaléka az aktív éveihez képest alacsonyabb életszínvonalat vár nyugdíjasként. A válaszadók 52,5 százaléka azonban nem számít anyagi visszaesésre idősebb korában, sőt, még olyanok is vannak, akik szerint a nyugdíjba vonulás után javul majd a pénzügyi helyzetük – igaz, ezt 100-ból mindössze nagyjából 5-en gondolják – számol be a kutatásról a Pénzcentrum.

Nyugdíjasként mi biztosítja majd az Ön anyagi biztonságát?

Erre a kérdésre több választ is megjelölhettek a kérdőívet kitöltők. A legtöbben azt ikszelték be, hogy számukra az addig összegyűjtött megtakarításaik jelentik majd a stabilitást idősebb korukban, a második legtöbb szavazat viszont még mindig az állami nyugdíjra érkezett. Harmadik helyen vannak azok, akik vagyonuk felélését (például ingatlanjuk eladását, kisebbre cserélését stb.) tervezik, és legkevesebben azt a választ jelölték meg, hogy a családjukra támaszkodnának majd aktív éveik után.

Így tehát a nyugdíjas években a tejfölös pohárba rejtett pénzek nagyon sokat számíthatnak. Hogy juthatunk ennél nagyobb támogatáshoz?

Az ügyfelek a hazánkban elérhető három nyugdíj-előtakarékossági konstrukció segítségével összesen évi 280 ezer forint adójóváírást kaphatnak. A biztosító kutatásából az is kiderült, hogy a 20 százalékos adójóváírás összegének növelése érdekében a több mint 600 megkérdezett 14 százaléka fizet be idén extra pénzt nyugdíjbiztosításába, legtöbben 50 ezer forint alatti összeget.


Oszd meg ezt a cikket, hogy minél többen tudjanak a lehetőségről! Részletek az alábbi weboldalon.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!