Japán nem kér bocsánatot a világháborús vérengzésért

Első alkalommal látogatott el együtt a japán kormányfő és az amerikai elnök Pearl Harborba, és Abe Sindzó az első japán miniszterelnök, aki meglátogatta az Arizona hadihajó emlékhelyét – közölte az MTI.

A januárban leköszönő Barack Obama az első, hivatalban lévő amerikai elnök volt, aki ellátogatott Hirosimába, amire az Egyesült Államok a II. világháború végén ledobta az első atombombát.

Japán miniszterelnök először ment Pearl Harborbe, Abe Sindzó látogatása az 1941-es japán támadás helyszínén a megbékélés erejéről tanúskodik – jelentette ki Barack Obama, amikor a japán miniszterelnökkel közös megemlékezést tartott a II. világháborús csata áldozatairól a hawaii Oahu szigetén lévő haditengerészeti támaszponton.

Ahogy azt már előre lehetett tudni, Abe Sindzó nem kért bocsánatot hazája nevében a Pearl Harbor-i támadásért, csupán őszinte részvétét nyilvánította azon amerikai katonák miatt, akik a japán támadásban odavesztek 1941-ben, és kijelentette: “soha többé nem szabad megengednünk, hogy megismétlődjenek a háború szörnyűségei”.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!