Hát NYILVÁN nem magángépen utazott az Orbán Viktor

A címet megmagyarázom: SOHA nem gondoltam volna, hogy Magyarország miniszterelnöke – akit Orbán Viktornak hívnak – urizálna akkorát, hogy magángéppel repüljön. Orbán Viktor a nép gyermeke, egyszerű, szerény, sőt puritán ember, akitől távol áll a pénzszórás hivalkodó mákonya.

700 ezer forintos megtakarítással nem is tartozik a gazdag emberek sorába, nem csoda hát, ha luxusjachtja, villája, kastélya, stadionja sincs – miért lenne épp magánrepülője?

Nyilván elhiszem. Ja nem.

Korábban váltig állították, hogy a honvédség nem kormányzati repülőt vesz. Bizonygatták, hogy az bizony csapatszállító lesz, a katonáinknak, kell, mert NATO, meg jó lesz, nyugi.

image 1
Orbán Viktor Izraelben Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Aztán egyszercsak leszállt egy repülő Izraelben, amiből kiszállt a Viktor meg a díszes kísérete. Persze lehet mondani, hogy az nem magángép, mert rá van írva, hogy „Hungarian Air Force” de hát erre csak annyit mondanék, hogy ilyen felirat az amerikai elnök magángépén is van, igaz, azt nem is rejtegetik a népek elöl, még film is készült Air Force One címmel.

Azt is mondhatják az okosok, hogy hát nem magánútra ment a miniszterelnök úr, amire én is mondhatom, hogy Izraelben tett látogatása legalább annyira volt protokolláris, mint magán jellegű. Illiberálisok közt bevett szokás, hogy semmi sem az aminek látszik, szóval simán el lehet hinni az én verziómat is.

Mosdatták a miniszterek a Viktort, hogy az adófizetők nem neki dobták össze ezt a gépet, el is hitték a népek, mert hát mit nem hisznek el már azok.

A hvg idézi: A kormány eddig azt állította, a csődbe ment AirBerlintól megvett 9 illetve 10 éves Airbusok csapatszállítók lesznek, Simicskó István korábbi honvédelmi miniszter februárban azt mondta, csapaszállításon kívül polgári személyek evakuálása és sebesültszállítás lesz a gépek feladata.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!