Újabb haláleset a Fidesz-kormány rovására – Zacher vitte el a balhét

Egy újabb, halállal végződő eset után kínálták fel a Honvédkórház sürgősségi osztályát vezető Zacher Gábornak, hogy mondjon le, amit ő elfogadott – tudta meg a HVG.

A napokban derült ki, egy háziorvos elmondása szerint Zacher Gábor érdemi vizsgálat nélkül elküldte betegét a Honvédkórház sürgősségi ügyeletéről – csak átkötözték a sebét és fájdalomcsillapítási tanácsokat adtak – az idős nőt másnap komatikus állapotban szállította vissza a mentő, de már nem tudtak rajta segíteni, és elhunyt. Az esetről részletesen beszámolt a hvg.hu-nak Mateisz Erzsébet háziorvos, aki nyílt levelet is megfogalmazott, melyben no go zónának nevezte a Honvédkórház sürgősségi osztályát.

A kórház a háziorvos kérésre ellenére vizsgálatot nem indított, a minisztérium visszautasította, hogy ne végeztek volna szakszerű ellátást a kórházban, azonban Zacher Gábor – a sürgősségi osztály vezetője – „elfogadta a sürgősségi osztály vezetői posztjáról való lemondás felkínált lehetőségét”- tudta meg a HVG. A beteg januárban halt meg, az ügy múlt héten került nyilvánosságra.

Több, a médiában megjelent, tragédiával végződő esetben is Zacher Gábor volt az ügyeletes. Egy, az ügyeleten órákig haldokló, de ellátást nem kapó súlyosan beteg férfival kapcsolatban azt mondta, a lelkiismeretük tiszta, szakmai hiba nem történt, az ellátókapacitás véges.

forrás: hvg.hu

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!