Karácsony Gergely: „nem fogok esküt tenni az Alaptörvényre”

Fotó: Kovalovszky Dániel

Karácsony Gergely az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök jelöltje volt az utolsó szónok az MSZP-P-DK-Liberálisok közös ellenzéki rendezvényén. Beszédében egyértelmű vonalat húzott „Orbán bálványa” és a szabad Magyarország között, döntenie kell az országnak, „vagy a hatalom emberei, vagy az emberek hatalma, vagy kelet vagy nyugat” között, Orbán bálványát pedig le kell dönteni.

„Pontosan tudjuk, hogy a Fidesz egy kisebbség, igaz, egy jól szervezett kisebbség, sok pénzzel, sok hatalommal, sok busszal, amivel fel lehet utaztatni az embereket Budapestre… Sok mindennel rendelkezik a Fidesz, ami kell a kampányban, egy dologgal nem, nincs igaza” – mondta, világossá téve, hogy a közdelem nem egyenlő, a pálya erősen a Fidesz felé lejt.

Bár nem mondta ki egyetlen másik ellenzéki párt nevét sem, de üzent nekik, hogy az MSZP-Párbeszéd szövetség hajlandó még áldozatot hozni, hogy még több demokratával egészüljenek ki, akikkel ugyan olyan értékrendet vallanak, akár egyoldalú visszaléptetéseket is megtesznek a kormányváltás érdekében.

Beszéde végén nem kerülte el a Jobbikkal való együttműködés kérdését sem: „Ha Vona Gábor nyeri a választást, az is Orbán Viktor győzelme lesz, azért, mert Orbánnak legalább húsz évbe telt, míg liberálisból illiberális lett, Vona Gábor ezt a pálya ívet 3 év alatt bejárta, fordítva.”  Mint mondta, arra készülnek, hogy a kormány váltás után egy szövetségi kormányzás következzen, amiben csendesen rendbe kell tenni az országot, vissza kell hozni a békét, amit Orbán elsőnek vett el a magyar emberektől.

Legvégül pedig ígéretet tett arra, hogy ha miniszterelnöknek választják, nem fog esküt tenni az Alaptörvényre, mert nem ezt akarja megtölteni tartalommal.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!