Döbbenetes dologról döntött a Fidesz a kereszténység jegyében: ez minden családot érinteni fog!

A családok éve lesz 2018, aminek köszönhetően még több támogatást és figyelmet kapnak a magyar családok – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere múlt év végén, mikor bejelentette a családtámogatási rendszer bővülését. Tulajdonképpen érthető és támogatható a kormányzat ezen törekvése, hiszen a mélyponton van hazánkban az új gyermekek születésének száma.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért is felelős államtitkárnak a legfontosabb bejelentése ezzel kapcsolatban az volt, hogy a családok évét egységes arculattal jelenítik meg, aminek része egy logó is; a családtámogatási rendszer egymásra épülő elemeit építőkockák szimbolizálják majd, és persze lesz tájékoztató anyag meg honlap. Nehogy elfelejtsék, milyen bőkezű is a kormányzat.

Ha őszinte akarok lenni, akkor nincs olyan eleme ennek a rendszernek, amit kritizálni tudnék, valóban segíti anyagilag a több gyermek felnevelését. Amit viszont hiányolok belőle, azt nagyon hiányolom belőle. Úgy tűnik az egész rendszerből, hogy csak az az igazi család, ahol három vagy több gyermek van, és a szülők magas társadalmi státusszal, jó fizetéssel rendelkeznek. Mi van azokkal a családokkal, ahol közmunkából élnek, ahol kikapcsolták a villanyt, ahol nincsenek meg a feltételek a jó iskolához, a jó munkahelyhez? 

Nem fogja őket vigasztalni, a 35 ezer forintra emelt adókedvezmény, ha nincs miből visszaigényelni, a diplomás gyed összege egyáltalán nem érinti őket. Nem tudnak örülni a félárú autópálya matricának sem, mert az autó is egy vágyálom, mint ahogy a jogosítvány vagy nyelvvizsga megszerzése is csak egy illúzió részükre.

Arra, hogy az elesettek és elszegényedett rétegek felemelése nem számít, rá is erősített a kormány első intézkedése, illetve meg nem tett intézkedése. Sem a Fidesz-frakció, sem a fideszes házelnök nem támogatta, hogy az Országgyűlés még a téli kilakoltatási moratórium vége előtt egyáltalán megtárgyalhassa azt a törvényjavaslatot, amely véget vethetett volna a gyermekes családok elhelyezés nélküli kilakoltatásának.

A javaslat előírta volna, hogy a települési önkormányzatok kötelezettsége legyen megfelelő együttes elhelyezést biztosítani a kilakoltatás által fenyegetett vagy lakhatásukat elvesztett helyi kötődésű gyermekes családoknak, másrészt – az önkormányzati bérlakások és a lakáshiteles ügyek esetében – már a lakáskiürítés bírósági elrendelését is megtiltotta volna abban az esetben, ha az gyermekes családok elhelyezés nélküli kilakoltatásához vezetne.

A kormánypárt döntött: a Fideszt nem érdekli, ha gyerekes családok kerülnek utcára. Mindez annak fényében a legérdekesebb, hogy minden egyéb esetben a keresztény értékekre hivatkoznak.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!