Mocskos ügyek! Bűnszervezetben tüntette el a milliárdokat a fideszes polgármester

Fotó: Youtube

Nem is oly régen a bíróság elé kellett vonulnia Soltvadkert polgármesterének, Lehoczki Ferencnek, mivel kiderült, hogy egy igen komoly bűnszervezetben tevékenykedett. Most ezt szeretnénk felidézni, mert azóta hála a Fidesznek igen nagy csend honol az ügy körül. De mi mai Fidelőnkben megtörjük a csendet és felelevenítjük a politikus piszkos ügyét.

A Baon.hu jelentette meg annak idején, – ahonnan egyébként azóta törölték a cikket, hisz mára már őket is megkaparintotta Mészáros Lőrinc -, hogy a politikust a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezethez köthető, 20 milliárd forint vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés ügyében vádolták meg. A Fidesz-KDNP-s polgármester a takarékszövetkezet egykori tisztségviselője, igazgatósági tagja is volt.

Lehoczki ellen még 2016 májusában emeltek vádat, de rajta kívül még 75 személyt kapcsoltak le bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt. A gyanúsítottak közt voltak a takarékszövetkezet egyes vezetői, tisztségviselői, ügyintézői, de olyan cégek vezetői és magánszemélyek is, akik hiteleket vettek fel a pénzintézettől.

Az eset után hiába próbálta a Bien.hu megszólaltatni a fideszes polgármestert, az szokás szerint nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!