„Most feltárok rólad minden mocskot, Tóni!” – durva nyílt levelet írtak Rogán Antalnak

Olvasónk küldte az alábbi nyílt levelet, amit Rogán Antalnak címzett. Véleményét közzétesszük, az abban foglaltak nem feltétlenül tükrözik szerkesztőségünk álláspontját.

„Tóni!

Azt hiszem, itt az idő, hogy megtudják az emberek, mit művelsz! Készséggel feltárom eléjük.

Itt a legújabb őrület, a Stop, Soros! nevezetű, a Fidesz szerint törvénytervezet, hozzáértő jogászok szerint pedig egyszerű propagandakiadvány. A tervezetről lesír, hogy Habony irodájában készült, mert jogot végzett ember ekkora baromságokat biztos nem enged meg magának, amik itt leírásra kerülnek. Az egésznek a célja semmi más, mint az emberek további hergelése. Az is jelent valamit, hogy nem az igazságügyminiszter, hanem a propagandaminiszter járja körül a médiát, bemutatva a jogi szörnyszülöttet.

Egy jogot végzett embernek, mint pl. a miniszterelnöknek, tudnia kellene, hogy amire ezt az egész tervezetet felfűzték, az jelen pillanatban is is bűncselekménynek számít hazánkban. A Btk 353. paragrafusa kimondja: „Aki államhatárnak más által a jogszabályi rendelkezések megszegésével történő átlépéséhez segítséget nyújt, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

A magát korlátlannak gondoló hatalom mintapéldáját azonban Rogán szolgáltatja, aki elmondja egy rádió interjúban, hogy a javaslatuk közül az  első, hogy vegyék nyilvántartásba azokat a szervezeteket, akik a bevándorlást szervezik, és „legyen vita arról, hogy kik azok, akik ezt csinálják, és ha nem vallják be, akkor a hatóságok kényszerítsék rá őket erre a bevallásra„. Ahha! Legyen vita, és ha nem vallják be, akkor majd gondoskodnak róla, hogy bevallják!

Azon lépjünk túl elegánsan, hogy jogállamban alapos gyanú esetén nyomozás, vádemelés, ítélethozatal van, nem pedig vita, meg önbevallás, meg kényszerítés. Tomás de Torquemada jutott eszembe így hirtelen, aki a spanyol inkvizíciót vezette, és hasonlóan gondolkodott Antalunkhoz. Először megmondta, ki az eretnek, majd ha nem vallotta be, akkor gondoskodott róla, hogy bevallja. Gondolom, a Kubatov-féle kopaszokat megint be lehetne vetni az eljárás során, gyakorlattal rendelkeznek a megfélemlítés terén, ugye, Tóni?

A kérdésem most már csak az, hogy meddig lehet elmenni az „önbevallatás” során? A köteles, szöges, tüzes, harapófogós eszközök használata megengedett? Erre sajnos sem a miniszter nem tért ki, sem a törvénytervezetben  nincs rá passzus.

Kíváncsian várjuk a törvény végrehajtási utasítását, hátha abban benne lesz, meddig mehet el ebben a kérdésben egy konzervatív, polgári kormány.

Üdv,
Buga K.”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!