Matolcsy még soha ilyen pofátlanul nem nyilatkozott az elrabolt milliárdokról

Matolcsy György // kép: nol.hu

Matolcsy György a Magyar Nemzeti Bank Fura Ura, hóna alatt néhány millió honfitársunk vagyonával lényegében felemelte középső ujját és beletolta azt az arcunkba.

Tette mindezt azok után, hogy a magánnyugdíjpénztári befizetéseket a nemzet bankja, vagy még inkább az állam maga, pofátlanul zsebre vágta.

Az MNB elszámolásaiban meg is jelent a 2826 milliárd (!) forintos tétel, amellyel az állam a nyugdíjpénztári átlépések miatt tartozik, Matolcsy mégis azt magyarázza, hogy nincs tartozás, nincs itt semmi látnivaló, mindenki oszoljon.

Miután elsíbolták több tízezer ember magánvagyonát, és még ezután sem takarította el őket senki a hatalomból, vérszemet kaptak.

Az MNB megüzente: „semmire nem számíthatnak már a volt magánnyugdíjpénztári tagok az államtól.” – írta a HVG. Ennyi volt kérem. Volt pénz nincs pénz, mindenki elmehet a büdös francba. Főleg az, aki hagyta, hogy elvegyenek tőle ekkora lóvékat, ugye. Ne mentse fel magát egy érintett sem ez ügyben.

Az MSZP-s Tóth Bertalannak szemet szúrt az MNB azon jelentése, melyben szerepelt ez a bizonyos 2826 milliárdos tétel, ezért felszólította Matolcsy Györgyöt, hogy ugyan legyen már kedves elszámolni végre egyszer az életben valamivel.

Matolcsy úr válaszolt is a megszokott módon; szerinte ez csak „statisztika” ami azért van, mert valahol el kell számolni az államháztartási adatokban azokat a pénzeket, amelyek a magánnyugdíjpénztári tagok átlépésekor kerültek az államhoz. És kedves ex-mnyp-tagok, a helyzet az, hogy a haza legfőbb bankárja szerint a pénz, amiért meg tetszettek dolgozni, egy szellentés a viharban. Hogy pontosan idézzek Tóth Bertalannak küldött válaszból:

„Tartalmi szempontból, jogi, számviteli és költségvetési értelemben nincs jelentősége ennek az összegnek”

A semmit mondó ígéret pedig, hogy több nyugdíjat kapnak majd egyszer valamikor azok, akik kiléptek a magánnyugdíjpénztárból kérdéses hogyan válhat valóra úgy, hogy a kormány már elköltötte a pénzt.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!