10 perc a konyhában – Ebéd különlegesség tésztásoknak

Mindenki ismeri azt az érzést, amikor nincs kedve főzni, a telefonjához nyúl, hogy tárcsázza a jól bevált gyors éttermet. Ilyenkor következik az egy óra üresség, miközben minden perccel éhesebbek leszünk. 

A hasonló helyzetek elkerülésére számtalan kiváló recept van, amelyeknek nem csak az az előnye, hogy hihetetlenül gyorsan elkészülnek, de még ízletesek is. Ilyen a tonhalas diós-pestos tészta, ami lemérve biztosítottan elkészül tíz perc alatt.

Hozzávalók:

  • Spagetti tészta
  • Tonhal
  • Fél bögre darált dió
  • Ízlés szerint rukkola (két maroknyi ajánlott)
  • 3 evőkanál olívia olaj
  • Fokhagyma
  • Füstölt sajt
  • Bors

Elkészítés:

Főzzük ki a tésztát, eközben turmixgépben daráljuk pépesre a rukkolát, diót, olíva olajat tegyük bele, sózzuk borsozzuk. Amikor leszűrtük a tésztát, alacsony lángon keverjük össze a szósszal, majd tegyük bele a tonhalat, fokhagymát, főzzük össze 2-3 percig, majd egy kis friss rukkolával és füstölt sajttal tálaljuk.

img_9174

 

A recept kiválóan alakítható ízlés szerint, különböző feltéteket cserélgetve, legyünk kreatívak és bátrak! Jó étvágyat kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!