Meglepő és feldúlt vallomást tett Cserdi meghurcolt polgármestere

2017.11.03. 8:33

Bogdán László Cserdi polgármestere volt a vendége a HírTV Egyenesen c. műsorának, melyben először beszélt a nyilvánosságnak bírósági ügyéről és az őt ért atrocitásokról.

Sikkasztással vádolták, de ártatlan

Nem követte el a sikkasztást, amiért elítélték – mondta Bogdán. Már településvezetőként működött, amikor 2010-ben egy külsős partnere kereste fel, hogy béreljen tőle egy raktárhelyiséget Cserdiben, ahol később a rendőrség lopott telefonokat foglalt le.

Bogdánt ekkor érte a hideg zuhany: a rendőrség megjelent a raktárnál, és rengeteg lopott telefont találtak benne. Kiderült, a külsős „partner” a gyártótól ellopott készülékeket tárolta ott. A polgármester ekkor keveredett bajba, a bíróság jogerősen két év felfüggesztettre ítélte őt 2014-ben, sikkasztásért.

Mivel a közügyektől nem tiltották el, ezért továbbra is Cserdi polgármestere maradhatott.

Ahogy ez menni szokott a kormánypárti sajtó és a közösségi média fel is kapta az esetet, Bogdán kapott hideget-meleget:

„Azt mondják, hogy mutyiztam annak a cégnek a vezetőjével, tudtam, hogy ő lop, és én ebben részt vettem. Hát jogerősen mondják ezt. Igen, én tiszteletben tartom bíróság ítéletét, de nem fogadom el. Mindvégig azt vallottam, hogy nem követtem el az ellenem felhozott bűnöket, és nyilván elítéltek, és ez vitathatatlanul így van, tényként van leírva, de én nem menekültem, sosem bújtam el ez elől, tehát ez mindig itt lógott a fejemen, mindig rám olvasták” – fogalmazott a polgármester.

Elmondása szerint az ő esete remek példa a fiatalok és a szülők számára egyaránt.

„Ha az ember egyszer elsikkad vagy elcsúszik és meggyengül, vagy akármi is történik az életében, van mindig újrakezdési lehetőség. Nyilván az én utam, az olyan út, amit lehet akármilyen formában köpködni vagy kitenni mindenféle céltáblának. Egy biztos: az elért eredményeket a településnek és jómagamnak sikerült elérni. Nem akarok az eredményeim mögé bújni, de ki az az őrült, aki kiáll a nyilvánosság elé, és azt mondja, hogy ide lőjetek, hibáztam. Magyarországon nem divat az ilyen” – fejtette ki Bogdán László.

Leköpték, de nem azért

A másik, napokban felkapott ügye – miszerint leköpték a menekült gyerekek miatt is szorult némi tisztázásra.

Elmondása szerint egy nyilvános fórum után köpték le és rugdosták meg a nyílt utcán. Horváth Aladár a Roma Parlament Egyesület elnöke korábban azt nyilatkozta ezzel kapcsolatban, hogy a fórum után Bogdánt a taxihoz kísérték, atrocitás őt nem érte.

„Az Aladár nem látta, én éreztem. Hogy a fenében van az, hogy nekem kell megmagyaráznom azt, hogy valahova elmegyek, és ilyen módon bánnak velem, ráadásul román rabszolga szinten gondolják a lényemet? Milyen világot élünk, ha ezt megengedhetik maguknak közszereplők?” – tette fel a kérdést a polgármester.

A személye elleni indulatok forrása szerinte az lehetett, hogy a fórumon résztvevők nem értették, miért szeretik őt a magyar emberek, és azt sem értették, hogy mit keresett az ENSZ-ben. Elmondta, továbbá, hogy nem igazak azok az állítások, amelyek szerint az őcsényi ügy kapcsán tett felajánlása miatt támadtak volna rá.

Csonthasítóan durva nyílt levélben védik meg Cserdi polgármesterét – ennél szebbet nem olvastál a héten

„Nekem az jó lett volna, ha ők azt mondják, hogy elhatárolódnak ettől, de rögtön rám olvastak Horváth Aladárék. A Facebookon olyan dolgokat írogatnak, hogy az valami embertelen. Azt, hogy román rabszolga szintű agyam van. A cigányságon belül akkora a rasszizmus, hogy iszonyat” – jelentette ki.

„Bogdán László hozzátette, többször szerette volna felszínre hozni az igazságot, közvetlenül az eset után is, ám akkor még sokkos állapotban volt a történtektől.

Kálmán Olga: – És Ön nem szólt semmit.
Bogdán László: – Nem.
KO: – És ezek után beült a taxiba…
BL: – És jöttem ide, Önhöz.
KO: – És itt se szólt semmit.
BL: – Itt se szóltam.
KO: – Miért nem?
BL :– Nehéz erről beszélni, mert mikor az embert megalázzák, azt hiszem, hogy sokkot kap…
KO: – És mi volt az a pont, amikor ez a sokk elmúlt, és azt mondta, hogy azért elmondom, hogy bántak velem?
BL: – Nem mondtam el nagy nyilvánosság előtt. Mentem a Szabadfogásba, és ott beszélgettünk, de sugalltam…

Kálmán Olga kérdésére, hogy megkoptatták-e az utóbbi idők eseményei és hogyan tovább, Bogdán elmondta, hogy sokan számítanak rá, ezért keményen fog dolgozni.

„Azt hiszem, hogy én magamat tovább nem címkézhetem, és ha mások címkéznek, arról nem tehetek. Egy biztos, szeretnék tisztességesen dolgozni, ahogy eddig is tettem” – fogalmazott Bogdán.” – írta a HírTV.

A teljes beszélgetést itt nézheti meg:

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!