Sorra csatlakoznak a hétvégi antiszemita focibotrány ellen tiltakozókhoz

A vasárnap esti Lazio–Cagliari-labdarúgómérkőzésen a szélsőséges római ultrák az 1945-ben Bergen-Belsen koncentrációs táborban meghalt,  az AS Roma sárga-vörös mezében látható Anne Frankot ábrázoló matricákkal ragasztották tele az Olimpiai Stadion nézőterén a Curva Sud-szektor üléseit, amelyeken a városi rivális, az AS Roma szurkolóinak kemény magja szokott helyet foglalni.

A vasárnap esti Lazio–Cagliari-labdarúgómérkőzésen a szélsőséges római ultrák Anne Frankot ábrázoló matricákkal ragasztották tele az Olimpiai Stadion nézőterén a Curva Sud-szektor üléseit, amelyeken a városi rivális, az AS Roma szurkolóinak kemény magja szokott helyet foglalni.

Az akciót az olasz sportélet és a politika is elítélte. A klubok és újságok internetes oldalain egymás után jelenik meg a Mi is Anne Frank vagyunk!-kifejezés (#siamotuttiannafrank), amelyeken Anne Frank az olasz csapatok különböző mezeiben látszik.

Az ország labdarúgó-szövetsége (FIGC) bejelentette, hogy a hétvégi találkozók mindegyikének elején Frank híres naplójából olvasnak fel részleteket, az olasz ügyészség pedig vizsgálatot indított egyelőre ismeretlen tettesekkel szemben.

A Laziónak jó tíz éve volt hatalmas botránya egy játékosa, Paolo Di Canio fasiszta, rasszista megnyilvánulásai miatt.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!