Most végre Ön is megismerheti Habony Árpádot!

Habony Árpád (kép: MTI)

2017.10.19. 9:05

Interjút adott Mészáros Márta rendező a Heti Válasznak a legújabb filmjéről, az Aurora Borealisról.

Az Interjú végén azonban azt is elmondta, hogyan csinálhatta meg mégis azt a filmet, amit korábban elutasított a Filmalap. A megoldás maga Andy Vajna volt, akivel a rendezőnő jó kapcsolatot ápol hosszú évek óta.

Vajna a Nobu nevű belvárosi elit éttermébe invitálta őt, ahol egy informális találkozón hozzá is vágott potom hétszázmillió forintot. A baráti találkozó azontúl, hogy igencsak „megérte”, további tanulságokat is vont magával.

„Megérkeztünk, Vajna le sem ültetett bennünket, csak odajött hozzánk. Talán azért, mert az asztalánál ott ült Rogán Antal és Habony Árpád. Utóbbit egyébként régről ismerem, mert a fiammal kendózott évekig. Szegény fiú volt akkoriban, néha nálunk aludt a kanapén. Most meg fel sem állt, hogy köszönjön nekem. Szóval Vajna odajött: Márta, ugye meg akarod csinálni ezt a filmet? – Igen, szeretném. – Akkor csináld! – Erre a produceremre nézett: Mennyi pénz kell? – Nagyjából hétszázmillió. – Jó, de nehogy kevesebbet mondjál, mert ha nem jöttök ki az összegből, később már nem adunk. – Viccnek tűnik, pedig igaz. Egyébként még Amerikából ismerjük egymást Vajnával, és bármilyen furcsa is tudom róla, hogy tisztel, sőt szeret. Volt, hogy nagyon durvát mondtam neki, mire ő azt válaszolta, igazam van. Szereti az őszinteségemet.”

A sötét, füstös helyek, ahol nagy pénzekről döntenek a sötét alakok, akkor is sötét füstös helyek maradnak, ha éppenséggel jól bevilágított étteremről beszélünk, ahol tilos a dohányzás. És még az alakok is ugyanolyan „sötétek”, hiába van szó fényestekintetű tanácsadókról, meg holmi kedves bácsikákról, meg nemzeti érzelmű konzervatívokról.

Szóval ilyen ember ez a Habony Árpád. Pontosabban ilyen is.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!