VÁLSÁGHELYZET ALAKULT KI: Lemond Orbán Viktor? Az Orbán-kormány alatt bedőlt az oktatáspolitika Magyarországon!

(MTI/AP/Virginia Mayo)

Magyartanár fizikaórát, angoltanár történelmet, matektanár testnevelést tart – írja a 24.hu.
A Közigálláson a tanár szóra keresve több mint hatszáz találatot dob fel a hirdetési oldal. A tanárhiány akkora az országban, hogy a hirdetésekben „bármilyen szakos” tanárokat keresnek.

„Magyartanár fizikaórát, angoltanár történelmet, matektanár testnevelést tart” ilyen helyzetben a kormánynak le kellene köszönnie a közélet porondjáról, sűrű elnézéskérések közepette a háttérbe kellene vonulnia és átadnia a kormányzás lehetőségét egy olyan politikai erőnek, amelyik kezelni tudja ezt a válsághelyzetet.

Az Orbán-kormány láthatóan nem tudja kezelni a közoktatás területén fellépett válsághelyzetet.

Solti Péter, a Klebelsberg Központ elnöke ettől függetlenül nyugodt, egy csütörtöki interjúban azt mondta, „a tankerületi központok megoldották, hogy minden diák megkapja a szükséges szakos ellátást (…) ott, ahol valamelyik szakon tanárhiány volt, áttanítással, fizetett túlmunka elrendelésével lehet orvosolni a helyzetet addig, amíg nem sikerül betölteni az állásokat.” – írja a 24.hu.

Galló Istvánné a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke úgy nyilatkozott, hogy a pedagógushiány, már nem csak a kisebb településeket érinti. A nagyvárosokat is. A fővárost is!

Elmondta azt is: „a szakképzésben mérnöktanárok nincsenek, nyugdíjba mentek a szakoktatók, gyógypedagógusokból is óriási hiány van, többek között logopédusokból, utazó logopédusokból, de természettudományi tárgyat tanítók körében is nagy hiány van, és nyelvtanári, valamint informatika szakos pozíciókra sincs jelentkező.”

A közösségi médiákon a tanárok arról beszélgetnek, hogy magyartanár fizikaórát, angoltanár történelmet, matektanár testnevelést tart, akár napokig.

Infó, ének, tesi, vizuális kultúra, állampolgári ismeretek már nagyon mennek nekem is. – ez áll az egyik tanár hozzászólásában.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!