Vajon miért mondta ki Orbán azt a mondatot, amiből úgy tűnhet, a választások után szörnyű dologra készül?

MTI / Koszticsák Szilárd

Hiba csúszott a kormány kommunikációs-propaganda gépezetébe, tegnap már elkezdték ünnepelni miniszterelnökünk végső győzelmét az európai bevándorlás vitában és önnön tökéletességüket hangoztatni, hogy Nyugat-Európa lehajtott fejjel, bűnbánóan kullog Orbán-vezérünk mögött az Narancsos országúton, ami után a fővezér Európai szakadást vizionált. Szélsőségesség szélsőségesség hátán, vallási fundamentalizmus, és ostoba fajgyűlölő megnyilvánulásai között meg kell hallanunk egy fontos üzenetet abban, a félmondatban is, hogy: „csak a választásokig kell kitartanunk”.

Vajon miért mondta ki Orbán ezt a sejtelmes mondatot? Mi történik majd a választások után, ha csak addig kell kitartaniuk? Felszámolják az ellenzéket?

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) XI. kongresszusán tartott beszédében Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, hogy a következő választásokon nem szabad a kormány közelébe engedni a kerítésbontókat, mert azok ismét liberálissá tennék Magyarországot, ami egyenlő lenne a szellemi öngyilkossággal, mert Magyarország kevert nemzetiségű állammá válna.

„A terrorakciókkal, romló közbiztonsággal fenyegető kormányfő természetesen liberálisozott, sorosozott, s még azt is felvetette, a kereszténység bukása azt jelentené, hogy még a férfiak és nők Magyarországon alapjognak tekintett egyenlősége is csorbát szenvedne. És volt újabb lovas közmondás is.” – írja a hvg.hu.

Csak a következő választásig kell kitartanunk. A belső kerítésbontókat távol kell tartani a kormányzattól, és minden korábbinál erősebb felhatalmazást érdemes adni azoknak, akik készek megvédeni a keresztény Magyarországot.

– mondta a miniszterelnök.

Orbán úgy gondolja, hogy Európa kettészakadt bevándorló országok állnak szemben nem bevándorló országokkal. Magyarország a nem bevándorló országok közé tartozik.

„A bevándorló és a nem bevándorló országok közötti feszültség kimondása még tabunak számít, meg akarom gyengíteni ezt a tabut.”

Orbán Viktor is lát lehetőséget az EU-ból történő kiszakadásunkra:

„Ha nem tudjuk kiépíteni a kevert lakosságúvá vált országok, és a bevándorlást elutasító államok közötti egymás mellett élés elveit, akkor ez a konfliktus akár végleges szakadást okozhat.”

Orbán Viktor következő európai politikusokon való gúnyolódása tehát egy projekció, kivetítés, saját belső félelmeit és összezavarodottságát vetíti ki:

„Az európai politikusok olyanok, mint az a lovas, aki annyira a nyeregben maradásra koncentrál, hogy közben nem tudja, merre felé halad.”

„Orbán Viktor olyan, mint az a lovas, aki annyira a nyeregben maradásra koncentrál, hogy közben nem tudja, merre felé halad.”

Orbán elővette a régi rasszista kártyát is, évekkel-évtizedekkel korábban már hallhattuk ugyanezeket a szavakat, amelyek szerint a a matematika törvényei alapján belátható, mi lesz, akkor, amikor gyorsabban nő a nem keresztény populáció aránya, mint a keresztény.

„Ezek a kevert lakosságú országok jelentik a legnagyobb veszélyt a keresztény európai értékekre: veszélybe kerül a vallásszabadság, a nő és férfi szerinte Magyarországon is elismert egyenlősége, és nőni fog az antiszemitizmus is. ”

Az elmélet természetesen hibás, hiszen ha egy 8 millió főt számláló csoport lassabban nő, és egy pár száz ezres fő gyorsabban, akkor sem fogja 100 év múlva meghaladni a kisebbség a többséget.

Orbán szerint a nyugatiaknak egy gondolata van, mégpedig az, hogy gazdasági és politikai eszközökkel rávegye a közép-európai országokat arra, hogy váljanak olyanokká, mint ők, ők is alakuljanak át bevándorló országokká. Amin azért meglepő, mert az Orbán-sajtó épp tegnap kezdte ünnepelni, hogy enyhén rasszista miniszterelnökünk megnyerte az Európa-vitát és a nyugat kezd felzárkózni az illiberalizmus mögé e kérdésben.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!