Botrányos riport Szlovákiából: Ez a nagy nemzeti összetartozás a határon túl? Csak a pénzünk kell?

2017.08.21. 10:20

Fejőstehén a magyar. Az Orbán-kormány 1,8 milliárd forintnyi közpénzből kívánja fejleszteni a szlovák Komáromi Football Club (KFC) stadionját – derítette ki a 24.hu még korábban.

Míg egyes országokban az informatika, a banki szolgáltatások, vagy éppen az autóipar, addig nálunk a stadionépítés válik a gazdaság azon húzóágazatává, amit már exportálunk is.

A szlovákiai viszonylatban is szerénynek számító évi alig 38 millió forintos működési büdzsé ellenére a csapat a másodosztályba került fel idén, ami felkeltette Orbán Viktor figyelmét.

 

Az ATV a magyar stadionépítési láz külföldi vadhajtásának helyszínére látogatott, riportjukban helyiek szólaltak meg. A jó hírt persze ott is hallották, így mindenki nagyon lelkes, hogy Révkomáromban végre épül valami.

Kétezer fős lelátó, sportpálya bővítés, kiszolgáló épületek, lesz itt minden, bár a klub maga is elismerte, hogy jó esetben 400-600 néző kíváncsi a meccsekre, a KFC szóvivője szerint, ha „patinásabb csapatok fognak itt játszani, akkor a nézőszám is annak arányában fog megnövekedni.” – és ebben bíznak töretlenül.

Tarcsi Imre szóvivő hibátlan – sőt minden határon átívelő – logikával indokolta meg miért jár nekik 1,8 milliárd forint a magyar adófizetők pénzéből! Tehát még egyszer; jár nekik.

Azért, mert „300 ezer szlovákiai magyar dolgozik magyarországi cégeknél”, és mivel Magyarországon adóznak, a magyarok meg a szlovákok is rengeteg pénzt elköltenek nálunk, amivel növelik a magyar büdzsét,  “Ha ezt így summa summarum összeadom, akkor úgy mondom, hogy a ránk eső részt megkaptuk”. (a videón ezt 2:15-nél mondja.)

A fent említett úr gazdasági és adóügyekben csak azért tűnhet ennyire, hogy is mondjam – inkompetensnek, mivel ő egy szóvivő, nem pedig gazdasági szakember, ezért előfordulhat, hogy adott esetben e témában baromságok jönnek ki a száján, ezért saját érdekében javasoljuk, hogy maradjon a kaptafánál, és üljön vissza a nyamvadt kispadjára. Nem jár senkinek semmi, pláne nem az adófizetők pénzéből, pláne nem így, pláne nem stadionra.

„Mindez azért érdekes a riport szerint, mert az utóbbi időszakban a kormány lelkesen szórta a milliárdokat a határon túli stadionfejlesztésekre: Eszékre 1, Topolyára 3, Csíkszeredára 2, Munkácsra 1, Dunaszerdahelyre pedig 1,6 milliárd forint ment.”  – írta a 24.hu.

Nyitóképünkön a kisvárdai stadion látványterve szerepel (forrás: Beregihírek)

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!