A Momentum (augusztus) húszra húzott lapot – egyedül döntik meg Putyint 28-án

Feltűnően egyre jobban belezavarodik az egoizmus ketrecének zsákutcájába az egyre zavarosabb ideológiai magyarázataival az igen korlátolt felelősségű társaság, a Momentum, amely a szinte védjegyként rájuk égett rideg egoizmusukban senkivel, sehol, semmiért nem lépnek fel holnap az orbán-rezsim ellen protestálva.

Ehelyett egyenesen Putyint kívánják megdönteni Hajnal Tímea helyett,

mely cél szép, magasztos és látványos világszám lenne, de nem ártana talán valami földhözragadtabb és az életünket közvetlenebbül befolyásoló céltáblát találni pl. Orbán – őrt most elrabolhatnák egy horvát kiskocsmából – vagy Rogán, a lakcíme ismert, vagy Lázár – ő meg legalább látszik már messziről is.

Európamenet címmel kívánnak tüntetni az orosz elnök ellen augusztus 28-án a Szabadság szobornál. A Momentum szóvivője, Hajnal Miklós közölte, azért dolgoznak, hogy Európa felé vezessük az országot, hogy a jobb életért ne kelljen nyugatra nézni, hanem tényleg büszke európai országgá válhassunk. Szép, magasztos és délibábba vesző elképzelés, lehetne kicsit pontosabban kis lovag.

Facebookos meghívójukban azt írják, Putyin meghívása egy újabb lépés Moszkva és az orosz befolyás felé. Az irány rossz, hiszen már van hová tartozzunk, mi magyarok Európához tartozunk! Emlékeztessük erre az országot az első Európameneten.

Janisch Attila filmrendező rendszeresen publikál karcos hangú közéleti írásokat. Legutóbb a Magyar Narancsban írta: „Azt mondja /…/ Hajnal Miklós, a Momentum nevű párt szóvivője, miközben a más baloldali és liberális pártokkal való választási összefogás vagy együttműködés lehetőségeiről, illetve e lehetőségek radikális elutasításának az okairól faggatták:

’A Momentum is egy baráti társaságból szerveződött párttá.’

Csodálkozom, hogy miközben ezt mondja, nem érzi, hogy ennek a mondatnak mennyire nincs helye ebben az országban 2017-ben, a több mint egy évtizedes Orbán-kormányzást követően./…/ Sokkal meggyőzőbb lenne egy komplex és az alapvető kérdéseket érintő és az arra adható válaszokat artikuláltan megfogalmazó, hosszú távú programmal előállni. És járulékos haszonként egyre tanakodnának azon is, hogy a Momentum vajon Orbán kreálmánya-e.

Az pedig, hogy e gondolat egyáltalán felmerülhet a baloldali és liberális szavazók körében, már önmagában is nagyon komoly problémát jelez a baráti társaságból politikai párttá szerveződött Momentummal kapcsolatban.”

Mit mondhatnánk egyebet, mint hogy igaza van. Kezd úgy tűnni, hogy a Momentum megvárja a jövő évi választás eredményét és utána dönti el, kivel is fog(na) össze. Mely feltételezett szándék már jóval pragmatikusabbnak és vércinikusnak, de hihetőbbnek tűnik, mint Putyint zsebre tenni.

(kép: Breyer Gábor)

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!