Lerepülte a világot a magyar bajnok

Az első és a második helyet is magyarok hozták el a vitorlázó műrepülők világbajnokságáról. Szilágyi János második lett, Tóth Ferenc pedig a hetedik vb-aranyát nyerte. Ezzel zsinórban harmadszor lett a legjobb, ami eddig még senkinek sem sikerült a világon – számolt be a sonline.hu.

Tóth Ferencnek jól alakul az idei nyár, mivel a Wroclawban megrendezett világjátékok után most a világbajnokságot is megnyerte. Azt mondja, mindkét verseny a nehezebbek közül való volt, a világjátékok technikailag voltak embert próbálók, a toruni vb viszont mentálisan viselte meg.

Műrepülésben összesen hat versenyszámot kell egy vb-n teljesíteniük a versenyzőknek. A változékony időjárás miatt azonban 12 nap alatt csak négyet tudtak repülni, de mindvégig készen kellett állniuk, hogy bármikor fel tudjanak szállni:

„Mondhatjuk, hogy ez talán nekem kedvezett – mondta Tóth Ferenc világbajnok műrepülő. – Az ugyanis már többször kiderült, hogy a mezőnynél jobban bírom ezeket a feszült helyzeteket. Ez hozzájárul ahhoz, hogy jó versenyzőtípusnak tartanak.”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!