Azokat támadják, akik nem tudnak védekezni – az MSZP megvédi a fogyatékos béreket

Egyes foglalkoztatóknál akár 60 százalékkal is csökkenhet a munkabére az alkalmazásban álló fogyatékosoknak.

Egy múlt év végi jogszabályváltozás következtében a munkaadók új feltételeket szabtak a számukra – erre hívta fel a figyelmet az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának szocialista alelnöke.

Korózs Lajos sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy a fogyatékossággal élők foglalkoztatását a munkarehabilitációs fejlesztő foglalkoztatás kategóriába sorolták át, a változtatás alapján született új munkaszerződések alapján pedig ha a munkaadók nem kapnak elegendő megrendelést, csökkenthetik a munkaidőt és ezzel párhuzamosan a javadalmazás mértékét is.

A szocialista politikus közölte, május végén kérdést intézett Balog Zoltánhoz az üggyel kapcsolatban, de nem kapott érdemi választ.

Pártja kormányra kerülése esetére azt ígéri, hogy állami megrendelésekkel támogatjk majd a fogyatékossággal élőket foglalkoztató vállalkozásokat, növelik a foglalkoztatásbővítés anyagi forrásait és felülvizsgálja a területet érintő jogszabályokat, mert elfogadhatatlan, hogy azokat tapossák még mélyebbre, akik így is hátránnyal élk az éleetüket.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!