Kitálalt a képviselőnő: ételmérgezésben felelős cég kajájával etetik a gyerekeinket

Budapest, 2015. november 9. Orbán Viktor miniszterelnök azonnali kérdésre válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2015. november 9-én. Mellette balra Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelõs miniszterelnök-helyettes, jobbra Lázár János Miniszterelnökséget vezetõ miniszter (elsõ sor j2) és Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezetõ miniszter (j). MTI Fotó: Kovács Tamás

Orbán Viktor rendszerében a gyerekek egészsége sem számít, ha egy Fidesz-közeli cég pénzeléséről van szó. A fideszes Bús Balázs vezette önkormányzat továbbra is kitart egy olyan cég mellett, amely bírósági papírral rendelkezik arról, hogy az általa felszolgált étel több száz gyereket mérgezett meg.

Nem meglepő, hogy a fideszesek ismét összezártak, hiszen Bánki Erikhez köthető cégről van szó. A Fidesz-közeli Hungast csoport letarolja a 150 milliárdos közétkeztetési piacot, és már 11 megyében valamint a fővárosban is helyzetbe került. A menzareform az ehetetlen ételekkel már megbukott és ezen túl már mindenkinek számolnia kell az ételmérgezés veszélyével is.

Így működik az Orbán féle NER: az ételmérgezést okozó cég tovább főzhet a gyerekeknek, a halálos balesetet okozó busztársaság újabb és újabb kormányzati megrendeléseket kap, a folyamatosan botrányokkal küzdő BKK vezetője még mindig a helyén van.

2018-ban a kormányváltást követően világos helyzetet teremtünk a közpénzből finanszírozott szolgáltatások terén: aki jó minőségben, normális áron dolgozik, az kap megrendelést, aki pedig megbukott, az ki van rúgva.

Bangóné Borbély Ildikó,
országgyűlési képviselő

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!